BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Çengelköy çınarına ne olacak? Sürpriz gelişme sevindirdi

İSTANBUL'da dün yaşanan şiddetli fırtına ve dolu yağışının ardından Çengelköy'deki tarihi çınar ağacı devrildi. 176 yaşındaki tarihi çınar ağacının devrilmiş olması bütün İstanbul halkını üzdü. İBB sürpriz bir kararla özel ekip kurdu. Çınar yaşatılacak.

Abone ol

ÇENGELKÖY'deki Çınaraltı'nda yer alan çınar devrilince İstanbul'daki herkesi üzüntü sardı. Ancak hemen belirtelim bu Çınaraltı'na ismini veren 8 asırlık çınar değil. Devrilen bu çınar ağacı da 176 yaşında. İBB herkesi üzen olayla ilgili sürpriz bir karar aldı. 

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından devrilen çınar ağacı için bir ekip oluşturuldu.

İBB'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "Fırtınada devrilen tarihi Çengelköy Çınarı'nın kurtarılması için İBB Park ve Bahçeler ekipleri çalışmalara başladı. Tarihi çınar ağacı, vinçlerle kaldırılarak restore edilecek" ifadeleri yer aldı.

176 YAŞINDAKİ ÇINARA NE OLACAK?

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, fırtınada devrilen 26 metre boyunda ve 126 cm çapındaki çınarı yeniden yerine dikecekler.

Çalışmalar kapsamında ağacı tekrar hayata döndürmek için ağacın üzerindeki yaprakların kesilerek hafifletildiği, kök kısımlarındaki çürüklerin ise temizlendiği belirtildi. Ağacın bulunduğu çukurun genişletilerek yeniden yerine dikileceği ifade edildi.


FIRTINA GÜVENLİK KAMERASINDA
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde yağışın başladığı anlarda, İskele Çınaraltı'ndaki vatandaşların kaçıştığı görülüyor. Yağışın yoğunluğunu arttırdığı bölümlerde kameranın görüş açısı neredeyse sıfıra düşüyor. Ağacın yıkılma anı tam olarak görünmezken, yağışın hafiflediği noktada ağacın yerde olduğu görülüyor.