BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaatten Fehmi Koru'ya sansür yanıtı: Ayıp ediyorsun!

Fehmi Koru'nun Fethullah Gülen'in hükümete barış mesajları verdiği konuşmasının cemaat tarafından sansürlendiği iddiasına Zaman'dan sert bir yanıt geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gülen Cemaati'nden Fehmi Koru'nun sansür iddialarına jet yanıt geldi. Zaman sinin internet sitesinde Veysel Ahyan imazıyla yayınlanan yazıda "Fehmi Koru ayıp ediyor" denildi.

Star yazarı Fehmi Koru, bugünkü yazısında cemaatin gazetesi Zaman ile cemaatin vakfı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın cemaatin lideri Fethullah Gülen'in sözlerini sansürlediğini iddia etmişti. Koru, sansürlenen o sözlerde Gülen'in, hükümete barış dalı uzattığını öne sürerek, "Pensilvanya ‘barışmak’ istiyor da, İstanbul mu karşı çıkıyor?" diye sormuştu.

FEHMİ KORU AYIP EDİYOR!

Fehmi Koru'nun sansür iddiasının dayanaksız olduğunu öme süren Veysel Ayhan, Koru'nun dolaşıma soktuğu "Aydın Doğan iyi çevresi kötü" ifadesini hatırlattı ve "Vaktiyle bir medya grubu hakkında “Patron iyi ama çevresi kavga çıkarıyor” diyerek kendine bir alan açmıştı. Benzer bir komployu Zaman üzerinden yapmaya çalışması en hafif tabiriyle şık değil. " dedi.

İşte Zaman'da yayınlanan yazıdaki ilgili bölüm:

YÜZLERCE KİŞİNİN ŞAHİT OLDUĞU KONUŞMA NASIL SANSÜRLENİR?

Zaman’ın haberine bakılacak olursa Hocaefendi’nin mesajının kısa bir bölümüne yer verildiği görülecektir. Mesajın aslının uzun olduğunu ancak iftarda olanlar ve aslî metni görenler anlayabilir. Yani Zaman o mesajdan “herkesin konumuna saygılı olma..” flaşını öne çıkarırken Cumhuriyet “barış”ı öne çıkarmış. Televizyonlarda canlı yayınlanan, yüzlerce kişinin şahit olduğu bir konuşma nasıl sansürlenir.

KORU CUMA'YA KADAR SABREDEBİLSEYDİ...

Bundan bir komplo teorisi ortaya çıkarmak ve hatta Zaman’ı ve hemen o akşam internet sitesini metni koymadı diye Gazeteciler ve Yazarlar vakfı’nı Hocaefendi’ye sansür uygulamakla suçlamak kelimenin tam anlamıyla insafsızlık. Kaldı ki  Hocaefendinin bu tür kapsamlı mesajları Zaman’da müstakil sayfa olarak çalışılır ve yayınlanır. Koru Cuma’ya kadar sabredebilseydi metnin tamamının yorum sayfasında yayınlandığını görecekti.

AYDIN DOĞAN TAKTİĞİ: GÜLEN İYİ ÇEVRESİ KÖTÜ

Şimdi ister istemez, Fehmi Koru eskiden beri kullandığı bir metodu burada da mı kullanmak istiyor sorusu akla geliyor. Vaktiyle bir medya grubu hakkında “Patron iyi ama çevresi kavga çıkarıyor” diyerek kendine bir alan açmıştı. Benzer bir komployu Zaman üzerinden yapmaya çalışması en hafif tabiriyle şık değil. Zira Zaman her zaman hem Hocaefendi’nin mesajlarına sahip çıkmış hem de toplumsal barışa büyük bir önem vermiştir. Keşke Sayın Koru, etrafındaki kirli plana da baksa, Hizmet’e ve Hocaefendi’ye yapılan hakaretler karşısında biraz duyarlı olabilse ve bir kaç kelime edebilse…

39350.jpg