BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Doğuş Üniversitesi MÜDEK akreditasyonu

MÜDEK, eğitimdeki kalitesi nedeniye Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne akreditasyon verdi.

Abone ol

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği-MÜDEK, Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 4 Lisans Programına mühendislik eğitimindeki kalitesi nedeniyle akreditasyon verdi.

MÜDEK Akreditasyonu Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce), Endüstri Mühendisliği (İngilizce) ve Endüstri Mühendisliği Programlarına 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle 2 yıl geçerliliği olmak üzere verildi.

MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere, Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kuruldu. Bu platform, 2007 yılında ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak MÜDEK adıyla dernekleşti.

KALİTELİ EĞİTİME EUR-ACE ETİKETİ

MÜDEK’in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. MÜDEK böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini hedefliyor.

YÖK tarafından ilk kez 2007 yılında değerlendirilen MÜDEK, yükseköğretim kurumlarının mühendislik programlarında ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanındı. Bu kapsamda MÜDEK’in Kalite Değerlendirme ve Tescil Belgesi almasının uygun olduğuna karar verildi. Böylece MÜDEK, Türkiye'de Kalite Değerlendirme ve Tescil Belgesi alan ilk kuruluş oldu.

MÜDEK, Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Akreditasyon verdiği lisans programlarına ayrıca 2 yıl geçerli olmak üzere EUR-ACE Etiketi de verdi. EUR-ACE Etiketi (EUR-ACE Label) verme yetkisi; 2013 yılında European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE) tarafından Akredite Ajanslarına verildi.

MÜDEK, Avrupa'da 2014 yılında EUR-ACE Etiketi verme yetkisi olan 10 akreditasyon ajansından birisidir.