BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Celal Talabani felç oldu

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani dün gece Bağdat'ta hastaneye kaldırıldı. İddialar birbiri ardına geldi.

Abone ol

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'den gelen bir haber ortadoğuyu salladı. Talabani'nin beyin kanaması geçirdiği ve felç olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden gelen açıklama ile Talabani'nin hastaneye kaldırıldığı iddiası doğrulandı.

Talabani'nin beyin kanaması geçirdiğini ise Irak’ın yarı resmi El-Irakiye televizyonu duyurdu. Televizyonun haberine göre, Cumhurbaşkanı Talabani beyin kanaması geçirmesi dolayısıyla doktorları tarafından sağlığındaki istikrar sağlanmaya ve kontrol altında tutulmaya çalışılıyor.

FELÇ GEÇİRDİĞİ DOĞRULANDI

Associated Press haber ajansına konuşan Başbakanlık sözcüsü Ali el Musavi ise, Talabani'nin felç geçirdiğini söyledi. Musavi, tedavinin Bağdat'ta mı süreceği yoksa ülke dışına mı götürüleceğinin kararının henüz verilmediğini belirtti.

ACİLEN HASTANEYE KALDIRILDI

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada ise Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin dün akşam acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede uzlaşı ve istikrarın sağlanması için son günlerde çok çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Talabani'nin yorgunluktan kaynaklanan sağlık sıkıntısı sebebiyle dün akşam Bağdat'ta bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

SON OLARAK MALİKİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Son günlerde ülkede yaşanan siyasi kriz ve ülkenin diğer meseleleriyle ilgili Iraklı yetkililerle çok sayıda görüşmelerde bulunan Talabani, bu görüşmelerin sonuncusunu Başbakan Nuri el-Maliki'yle dün akşam yapmış, siyasi kriz ve bu krizden çıkmanın yollarını ele almıştı. Talabani, Almanya'da üç ay tedavi gördükten sonra Eylül ayında Irak'a dönmüştü.