BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan operasyon adresi

Büyükanıt, gazetecilerin operasyon sorusu üzerine, TSK'nın askeri operasyonunun nereye olacağını böyle açıkladı;

Abone ol

Orgeneral Büyükanıt, Atina'da yayımlanan Katimerini gazetesine verdiği demeçte, Türk-Yunan ilişkileri, kuzey Irak ve Türkiye'nin Avrupa sürecine değindi.

Ege'de gerginliğin azaltılabileceğini ve bunun yollarını araştırdıklarını söyleyen Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin kriz istemediğini, kendisinin tavırlarının da bunu gösterdiğini kaydetti.

KUZEY IRAK
Irak konusundaki bir soru üzerine Orgeneral Büyükanıt, ''Irak'a karşı, Irak halkına karşı askeri bir harekatın gerekli olduğunu söylemiyorum. Tabii ki hayır! PKK'ya karşı bir harekattan söz ediyorum. Ve Irak makamlarıyla bir mutabakat olmalı. Ancak benimki askeri bir değerlendirmedir'' diye konuştu.

Askeri harekat için siyasi karar gerektiğini de vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, ''Biz, kendi rolümüz çerçevesinde hareket ediyoruz ve bunun sınırları içerisinde kalıyoruz'' dedi.

TÜRKİYE-AB
Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin Atatürk'e dayandığını çok kez söylediğini de belirten Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu, ancak Avrupa'nın da Türkiye'nin bazı hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini vurguladı.