BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt Dolmabahçe'nin sırrını anlattı

Hükümete karşı sert yazılarıyla bilinen Taraf yazarı Emre Uslu, sır Dolmabahçe görüşmesi üzerine çılgın bir iddiayı gündeme getirdi.

Abone ol

Yazar Emre Uslu, 5 Mayıs 2007'deki Dolmabahçe görüşmesinde Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan'ın cemaat’in bitirilmesi için dershanelerin kapatılmasını konuştuklarını iddia etti.

Yıllar geçse de Dolmabahçe görüşmesi üzerindeki sır perdesi aralanmış değil. 27 Nisan e- muhtırasından günler sonra yapılan bu zirvede Başbakan Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ne konuştu?

Cemaat medyasının önde gelen kalemlerinden Taraf si Yazarı , bugünkü köşesinde gizemini koruyan o görüşmeye dair inanılması güç bir iddiayı ortaya attı.

Ergenekon sanıklarının tahliyelerine tepki gösteren Uslu, 2011 yılında “Bu açılımın adı net olarak Ergenekon Açılımı’dır. Ergenekon sanıklarını kurtarmak için düzenlemiştir” diye yazdığını hatırlattı. Yazar, ardından çok tartışılacak iddiasını gündeme getirdi.

"YAKIN ÇEVRESİNE DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİNİN SIRLARINI ANLATIYORMUŞ"

(...)AKP için Ergenekon boş bir boruymuş meğer. İktidarını sağlamlaştırana kadar kullanılacak bir boru. Danıştay saldırısı, el bombaları, gömülü lawlar, Zir Vadisi’nde çıkartılan cephaneler, birer boruymuş. Darbe planları, Sarı Kız, Eldiven, birer boruymuş...

En önemlisi E- Muhtıra bir boruymuş. Muhtırayı veren Genelkurmay Başkanı mahkemeye bile çıkarılmadı. Muhtırayı yiyen Başbakan muhtıraya muhtıra bile diyemedi. O komutan şimdilerde çevresine Dolmabahçe Görüşmesi’nin sırlarını anlatıyormuş. Dolmabahçe’de, Erdoğan’la Cemaat’in bitirilmesi için dershanelerin kapatılması konusunu konuştuğunu söylüyormuş. Bu konuda kaynağımın sağlam olduğunu bilmenizi isterim.

Geçmiş olsun Türkiye..."