BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan paraları Kılıçdaroğlu'na verecek

Başbakan Erdoğan, İsviçre'de 13 banka hesabının olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.

Abone ol

"Sende zerre kadar karakter varsa hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul, çıkart." diyen Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Ben de bu hesaplarda para varsa sen çok fakirsin ya sana vereceğim." sözleriyle yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te Cumhuriyet meydanında halka seslendi. Hedefinde Pensilvanya ve muhalefet partileri vardı. İşte o konuşmadan satır başları:

ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKIN

Sadece belediye başkanlarının oylanacağı değil partinin oylanacağı seçime giriyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki tercihin yapılacağı seçime giriyoruz. Eski Türkiye'deki acıyı iliklerinize kadar yaşadınız.

ESKİ TÜRKİYE

Eski Türkiye'de yasak vardı, yoksulluk vardı, inkar vardı asimilasyon vardı. Eski Türkiye'de annenin evladıyla konuşmasına yasak vardı. Olağanüstü hal vardı. Yol kontrolleri vardı. Bunları kim kaldırdı? Eski Türkiye'de kan vardı acı vardı.  Yeni Türkiye'de dağa çıkan değil kendi şehrinde üniversiteye giden gençlik var. 

Hayalleri hedeflere bu hedeflere ulaşırken gerçeği yakaladık. 1 yıldır terör nedeniyle acılar yaşamıyoruz. İnşallah 9 gün sonra nevruzu muhabbetle kucaklıyoruz. Milli iradeye sahip çıktınız, biz de kardeşliğimizi bugünlere taşıdık. İnşalah daha göreceğimiz çok güzel günler var.

AĞAÇ BAHANE GERİSİ ŞAHANE

Çözüm sürecine sım sıkı sahip çıkmanızı sizlerden rica ediyorum. Çözüm süreci birilerini ciddi şekilde rahatsız etti. İstikrar ve huzur birilerini rahatsız etti. Yeni Türkiye birilerini rahatsız ettiler. Önce Gezi eylemleri şimdi de 17 aralık. Gezi eylemlerirde ağaç bahaneydi gerisi çok şahaneydi.

MOLOTOFLA DEMOKRASİ GELİR Mİ?

Yaktılar yıktılar, molotofla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık. Sandığa gitmiyorsan halka saygısızsın. 17 aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet sadece bahaneydi. Hiç bir yolsuz ve rüşvet girişimine asla göz yummadık ve göz yummayız. Yolsuzlukla mücadele ederek bugünlere geldik. 

PENSİLVANYA İLE DOST OLDULAR

İşte CHP, MHP, onlara rehberlik eden Pensilvanya ile dost oldular. Sizin kumaşınız birbirine pek uymazdı nasıl oldu bu iş. Bunlar milli iadeyi çalmak istiyor. Sandık dışı her yol gayri meşrudur. sandık dışı her yöntem ahlak dışıdır.

SON ÇETE TEMİZLENECEK

30 Mart'ta siz bunun sandıkta soracaksınız. Biz de hukuk içinde ihanet girişimilerinin hesabını soracağız. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak. Son çete temizlenecek. CHP'nin MHP'nin darbe umudu yitip gidecek. Şerden hayır hasıl olacak. Türkiye çok daha güzel günlere erişecek.

HESAPLARI ÇIKAR PARAYI SANA VERECEĞİM

Çıkmış bu CHP’nin başındaki genel müdür, benimle ilgili yeni bir yalan daha uydurdu. İsviçre bankalarında benim 13 hesabım varmış. Sende zerre kadar karakter varsa senin cibilliyetin düzgünse bu hesaplar hangi bankadaysa vicdanın varsa bu hesapları çıkar. Ben de bu hesaplarda para varsa sen çok fakirsin ya sana vereceğim.

FETVA PENSİLVANYA'DAN

Yalanın kuyruklusunu biliyorduk da bu kadarını bilmiyorduk. Fetvayı veren hocaları da var artık. Fetvayı da Pensilvanya'dan alıyorlar. İftira at tutmasa da izi kalır diyorlar.

YALAN OLURDA BU KADARI OLMAZ

Madem sana 13 bankada hesabım olduğunu söylediler, hangi bankadaysa çıkart. Ondan sonrada senle o parayı tahsil edelim sana vereyim onu. İnsaf ya, insaf. Yalan olur da bu kadar olmaz. Sabır sabır sabır artık dayanılmaz hale geldi. Takiye var, yalan var, iftira var, karakterlerinin gereğidir. Zaten bu üçü bir araya geldiği zaman fitne var fesat var.

Siirt havaalanıyla ilgili sıkıntılarınızı bilyorum. Biz 2005 yılında sizlerin büyük arzusuyla burayı açtık. Kurtalan'a ikinci bir havaalanı beklentinizi biliyorum. Talimatı verdik, arkadaşlar değerlendirmesini yapıyorlar.

parti.20140312150154.jpg

BDP'Lİ BELEDİYEYE ÇATTI

BDP'li belediye bizim dönemimizde su sıkıntısı olmuyormuş diyor. Sane ne oluyor suyu getiren biziz. Eğer ispat edebiliyorsan Siirt'e içme suy getirmek için şu kadar para harcandığını gösterin aksini söyleyeceğim gidin BDP'ye oy verin diyeceğim. Biz lafa değil icraata bakarız. Siirt'e 1152 derslik yaptık. 163 bilişim teknoloji sınıfı kurduk. 449 sınıfa etkileşimli tahtayı monte ettik. Türkiye genelinde toplam 163 bin tablet dağıttık.

Katsayı diye bir zulüm çıkardılar. Ayağına bağlıyor taşı girebiliyorsan gir. Şimdi o da kalktı mı? Şimdi biz de sizden başarı bekliyoruz. 2007 yılında Siirt Üniversitesi'ni yaptık. Niye bizden öncekiler yapmadı? Onların öyle bir derdi yoktu ki.

FERHAT GİBİ DAĞLARI DELDİK

BDP ne diyor Kürtlerin partisiyiz diyor. Niye Türkiye'nin partisi olmuyorsun. Biz 77 milyonun partisiyiz. Biz hepsinin hizmetkarıyız. Belediyelerde hizmet namına bir şey bulamazsınız. Siirt ortada. Türkiye genelinde Ferhat gibi dağları deldik aşılmadık yol bırakmadık. Bizim dönemimizde 50 km uzunluğunda 83 tünel yapıldı. 12 yılda 117 km uzunluğunda 112 adet tünel yaptık.