BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da pitbull dehşeti güvenlik kamerasında

Bursa’da pitbull cinsi iki köpeğin bir adama saldırma anı kameralar tarafından görüntülendi.

Abone ol

Bursa’da pitbull cinsi iki köpek tarafından ısırılan adam çevredekilerin yardımıyla güçlükle kurtarıldı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Y.Y., pitbull cinsi iki köpeğine ayakkabı vererek oyun oynamalarını seyretmeye başladı. Daha sonra köpeklerin birbirine zarar verdiğini gören sahibi, ayakkabıyı alarak kavgayı ayırmak istedi. Peri ve Ateş'in ağzındaki ayakkabıyı almak hiç de kolay olmadı. Ağzındaki ayakkabıyı güçlükle bırakan köpeklerden biri kendisini izleyen komşuna yöneldi. Önce Ateş, ardından da Peri'nin ayağındaki ayakkabıya saldırmasıyla şoke olan Yusuf Aydın, neye uğradığını anlayamadı.

AYAĞINDAN KAPTILAR

Komşu esnafın ayağını ısıran iki pitbull, çevredekilerin çabasına rağmen Aydın'ın ayakkabısını bırakmadı. Vatandaşların uzaklaştırmaya çalıştıkları köpekler adamın ayağını ısırmaya devam etti. Uzun çabalar sonucu kontrol altına alınan köpekler, sahibi tarafından iş yerine sokuldu.

Aşırı kan kaybeden Aydın, oğlu tarafından hemen özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tampon uygulanan 57 yaşındaki Yusuf Aydın, ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu arada polis, köpeğin sahibi Y.Y.'nin ifadesine başvurdu. Ekip otosunda ifadesi alınan Y.Y., "Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim" dedi.

KÖPEKLER KENDİLERİNİ İZLEYEN ADAMIN AYAKKABISINA YÖNELDİ

Hastanede 3 gün boyunca tedavi gören mağdur Yusuf Aydın, başından geçen dehşet anlarını anlattı. Komşu köpeklerinin ayakkabı ile oyununu izlediğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"O sırada köpeğin sahibi, hayvanlara oynaması için bir ayakkabı verdi. Daha sonra ayakkabı ile tutarak köpekleri sallamaya başladı. Ben de ne olur ne olmaz diye köpeklerden uzak duruyordum. Havada sallarken köpeğin bir tanesi yere düştü ve sersemledi. Ayakkabıları karıştırınca bana doğru yöneldi. Benim ayağımdaki ayakkabıya saldırdı. Onu ittim. İkinciye biraz daha büyük köpek geldi. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. İkisi birden saldırdı ve beni yerde sürüklediler. 5-6 kişi köpekleri alamadı ve beni yerde sürüklediler. Oğlum beni hastaneye götürdü."

KÖPEKLER SABIKALIYMIŞ

Ameliyat olduğunu ve 3 gün hastanede kaldığını ifade eden Yusuf Aydın, "Birkaç ay iş göremeyeceğim gibi duruyor. Köpeklerin şehrin merkezinde başı boş olmaması gerekiyor. Sahibi olduğu halde köpekleri sokakta tutuyor. Gören insanlar geri dönüyor. Biz uyardık ama sahibi, 'Isırmaz' dedi. Köpeklerin maskesi, ipi yok. Zabıta birkaç kez köpekleri aldı götürdü ama aşısı ve nüfus kağıdı var diye geri getirdi. Bundan önce birkaç kişiyi ısırdı, birkaç köpeği parçaladı" şeklinde konuştu.