BIST 8.736
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,99
HABER /  GÜNCEL

Burhan Kuzu fena tongaya bastı!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Fatih Altaylı'nın yazısında dalga geçtiği bir ifadeyi yanlış anlayınca Twitter'a öyle bir şey yazdı ki...

Abone ol

Anayasa hukukçusu ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Fatih Altaylı’nın ‘AK Parti'nin her meseleyi dine bağladığını' ileri sürdüğü ve ironi yoluyla dalga geçtiği bugünkü yazısını gerçek sanınca , Twitter'da alay konusu oldu.

Altaylı bugünkü köşesinde, ”AK Parti iktidarının en önemli yanılgılarından biri, her meseleyi “din”e bağlayarak çözeceğini zannetmesi’‘ ifadesiyle, Erdoğan’ın ‘Din dersi alanlar terörist olmaz‘ anlamına çıkan sözlerini ti’ye aldı, fakat Kuzu bu ibareleri gerçek sandı.

HALBUKİ ALTAYLI YAZISININ BAŞINDA UYARMIŞTI

Halbuki, Altaylı yazısının başına ”Şunu baştan söyleyeyim. Bu araştırma hiçbir bilimsel veriye ve ciddi bulgulara dayanmıyor’" diye not düşmüştü ve şöyle devam etmişti: ”Benim gördüğüm kadarıyla IŞİD militanlarının büyük bölümü, IVY League diye bildiğimiz üniversitelerden mezun.Yüzde 20’ye yakını Harvard’lı. Yüzde 17’si Princeton mezunu….”

KUZU KONUYU DİN EĞİTİMİNE BAĞLADI

Ancak Burhan Kuzu, Twitter’da konuyu din eğitimine bağladı ve şöyle yazdı:

screen-shot-2014-10-01-at-4.32.47-pm.png