BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'ın içki ve seks kriteri

Başbakan Yardımcısı Arınç, İzmirlerin hayat tarzı endişesi yaşadığı iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaşam tarzına müdahale konusundaki endişelerin yapay olduğu savundu.

Hayatın içki ve seksten ibaret olmadığını söyleyen Arınç, "Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduğunu söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar. Evet onlar da çok büyük ihtiyaçlar, bir şekilde tatmin edilecek ama Türkiye bir hukuk devleti. Bu hukuk devleti içinde de her şeyin bir ölçüsünün olmaması, özgürlüklerin sınırsız olmadığı gibi çağdaşlığı içki kadehlerinde aramak ve orada bulmak isteyenlere ithaf olunur" dedi.

İzmir'de yeni atanan Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret eden Arınç'a İzmirlilerin yaşam tarzına müdahale endişesi soruldu. Arınç, "İzmir'de milyonlar var. Bu milyonlar Anadolumuzun güzel insanları. Şöyle bir kanaat varsa yanlıştır. 'İzmir'i CHP yönetiyor, tüm İzmirliler CHP'lidir.' Böyle bir kanata sahip olmaktan daha büyük bir yanlış olamaz. Diğer partilerden yana da oy veren değerli vatandaşlarımız var" diye söze başlayan Arınç şöyle devam etti:

"Söze "İzmir'in böyle bir endişesi" diye başlamak yanlış. Bu endişeye sahip olan belki beş on kişi, beş yüz - bin kişi vardır. Bu tür korkular ve endişeler büyük ölçüde yapay. Türkiye'de her şey şeffaf. Kanun ve yönetmelikle dışında yaşam tarzı müdahale edilmiyor. AB'yi hedefleyen bir hükümetin özel yaşam tarzına müdahale edeceğini düşünmek çok kötü bir yakıştırmadır. Bakmayın basının bir kısmında 'baskılar var, şunlar var, bunlar var' deniyor. Seçimler yaklaşıyor ya herhalde hükümeti yıpratmak için başka bir şey bulamıyorlar bu tür şeyleri öne sürüyorlar. Bizim kimsenin yaşam biçiminden şikayetimiz yok."

HAYAT İÇKİ VE SEKSTEN İBARET DEĞİL

Arınç, içki yönetmeliğinin yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

"Hayat içkiden ibaret değil. Hayat seksten ibaret değil. Bir kısım çağdaş düşünceye sahip olduğunu söyleyenler sadece içki ve seksle olaylara bakıyorlar. Evet onlar da bir insan için çok büyük ihtiyaçlar. Onlara da ihtiyacımız var. Onlar da bir şekilde tatmin edilecek ama Türkiye bir hukuk devleti. Bu hukuk devleti içinde de her şeyin bir ölçüsünün olmaması, özgürlüklerin sınırsız olmadığı gibi çağdaşlığı içki kadehlerinde aramak ve orada bulmak isteyenlere ithaf olunur."

İZMİR KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL

Arınç ayrıca, genel seçimlerde çok büyük bir başarı kazanacaklarına da inancının tam olduğunu vurgulayarak, "Geçtiğimiz seçimlerde İzmir'de başarılı sonuçlar alamadığımızın farkındayız bu bir gerçek. Ama bu İzmir'in Ak Parti'ye bakış açısının sabit olduğunu göstermez. İzmirliye Ak Parti'nin icraatlarını birebir herkesle konuşarak görüşerek hiçbir ard düşünceye yol açmadan konuşarak dinamik bir teşkilata ihtiyacımız var. İzmirde çok başarılı sonuçla alacağız. İzmir hiç kimsenin tapulu malı değil. İzmir, İzmirlilere ait. Önyargılardan kurtulmalıyız" diye konuştu.