BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'a çözüm süreci şoku saf dışı mı kaldı?

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan arasında neler oluyor? Çözüm sürecinde Arınç devre dışı mı bırakıldı?

Abone ol

Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan arasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çıkan 'yeni yetme' kavgası yeniden mi alevlendi?

Dün HDP heyetinin düzenlediği basın toplantısında Sırrı Süreyya Önder'in söylediği bir cümle Radikal yazarı Murat Yetkin'in bugünkü köşesine konu oldu. 

Daha önce siyaset kulislerinde duyduğu gelişmeleri de köşesine taşıyan Yetkin, "Hükümette bir şeyler mi oluyor?" sorusunu sordu. 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER NE DEMİŞTİ?

Murat Yetkin'i bugünkü köşesinden öne çıkan satırbaşları şöyle:

"...

Muhalefetteki HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dünkü basın toplantısında tuhaf bir şey söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçen hafta PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin diyalogu konusunda söylediklerini –fazla sert bir üslupla- “talihsiz” olarak niteleyerek bunun “bilgi eksikliğinden” kaynaklanmış olabileceği iddiasında bulundu.

ARINÇ'A DEĞİL AKDOĞAN'A BİLGİ VERİYORLAR

Önder ve İmralı ziyaretçisi HDP’liler, Öcalan’a mesaj aktarıp talimat aldıktan sonra çoğunlukla bir diğer Başbakan Yardımcısına, Yalçın Akdoğan’a bilgi veriyorlardı. Oysa AK Parti’nin emektarlarından Arınç, Davutoğlu kabinesinin görev bölümünde Kürt diyalog sürecinden sorumlu görünüyordu.

Bilgi eksikliği nasıl söz konusu edilebilirdi?

KRİZ YALNIZCA ARINÇ'LA AKDOĞAN ARASINDA DEĞİL

Sadece bunlar da değil.

Örneğin birbiri ardına gelen ölümlü maden kazası felaketlerinin Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i, üstelik bazen kameralar önünde karşı karşıya getirdiği gözlenebiliyor.

Mevlüt Çavuşoğlu’na emanet edilmiş Dışişleri Bakanlığı için ise, sadece hükümet içinde değil, AK Parti bünyesinde de ciddi bir rekabet olduğu dışarıdan rahatlıkla görülebiliyor.

...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dün, ekonominin değişik alanlarına bakan beş bakanlık bulunduğunu, bunun işlev ve verimlilik bakımından yanlış olduğunu, aynı işin pek ala iki bakanlık tarafından yapılmasının mümkün olduğunu söyledi; haklıydı belki de, bunu söyleyen bir muhalefet sözcüsü değil, hükümetin etkili bir üyesiydi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de AK Parti bünyesinde Ak Saray’ın gerçek bedelini açıklayarak tartışmaları alevlendirdiği suçlamasıyla eleştirildiği haberi kuliste konuşuluyor.

İŞ DÜNYASI ENDİŞELİ!

İşte bunlar, iş dünyasına “Hükümette bir şeyler mi oluyor?” diye sordurtan gelişmelerden bazıları.
Bir şeyler olduğu anlaşılıyor ama, ne olduğunu ve nasıl yatışacağını anlamak için belki Başbakan Davutoğlu’nun G-20 Zirvesi için gittiği Avustralya’dan gelecek haftaki dönüşünü beklemekte fayda var.