BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bu yat 8.5 milyon euro

Türk işadamı öyle bir yat yaptı ki dillere düşecek gibi. Fiyatı 8.5 milyon avro olan yat ultra lüks...

Abone ol Antalya Serbest Bölgesinde, Vanelli Yat AŞ ile TSMM Yat Firması ortaklığıyla yapılan 33 metre boyundaki lüks yat denize indirildi. Lüks yatta jakuzi dahil tüm konfor düşünülmüş.

Vanelli Yat Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Antalya Serbest Bölgesi'nde bir yıl önce kızağa konulan 33 metre boyundaki ''Sun Kiss'' adlı yatın denize indirildiğini belirterek, bu yatın, Antalya Serbest Bölgesinde denize indirilen ilk Türk bayraklı yat olduğunu söyledi.

Uluslararası fuarlarda görücüye çıkacak yatta, 1800 beygir gücünde iki motor, 4 kamara, jakuzi ve her kamarada iki lavabo bulunuyor.

Dünya piyasasında lüks yatlara ilginin arttığını belirten Türkün, ''Dünya standartlarında bir yat yaptık. Dünyanın en iyi dizaynını gerçekleştirdik. Türkiye'de yapılan bu lüks yatlar, dünya piyasalarından daha kaliteli ve daha ucuz'' dedi.

Yatın dış dizaynını kendisi ve ortağı Orhan Çelikkol'un yaptığını anlatan Erol Türkün, yatın önümüzdeki sezon uluslararası fuarlara katılarak görücüye çıkacağını ve 8,5 milyon avroya satışa sunulacağını bildirdi.