BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bu Türkiye için bir lütuf değil!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ile ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ile ilgili, ''Fitch'in ayağını sürterek yapmış olduğu bu uygulamayı ümit ediyorum ki Moody's başta olmak üzere diğerleri de bir şekilde takip edecek.  Bu, Türkiye için yapılan bir lütuf değil. Tabii muhalefetin bunu hazmetmesi biraz uzun sürecektir'' dedi.

BUNDAN ŞIMARACAK DEĞİLİZ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi kararıyla ilgili, "Türkiye'nin daha önce verilmesi gereken bir hakkının tescil edilmesi anlamına geliyor. Tabii biz bundan şımaracak, bundan çok mutlu olacak durumda değiliz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile birlikte Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde katıldığı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Çağlayan, muhalefetin Türkiye ekonomisine yaptığı eleştirilere ilişkin, "Muhalefetin ne kadar zor durumda olduğunu anlıyor ve üzülüyorum. Hakikaten ne söyleyeceklerini bilemiyorlar. Bundan dolayı Türkiye'de muhalefet olmanın zorluğunu yaşadıklarını paylaşmak istiyorum" dedi.

FİTCH'İN BU KARARI GECİKMİŞ BİR KARAR

Çağlayan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesiyle ilgili soruya, "Fitch cevabını verdi. Dün yapılan açıklama, bu konuda gündeme getirilen ve söylenen her şeyi aslında yerine koymuştur" şeklinde konuştu.
Buna rağmen, Fitch'in bu kararını son derece gecikmiş bir karar olarak değerlendiren Çağlayan, şunları kaydetti:

BİZ NE OLDUĞUMUZU BİLİYORDUK

"Türkiye'nin daha önce verilmesi gereken bir hakkının tescil edilmesi anlamına geliyor. Tabii biz bundan şımaracak, bundan çok mutlu olacak durumda değiliz. Biz, zaten ne olduğumuzu biliyorduk ve bu bizim için bir sürpriz olmadı. Biz, geçmişte Fitch bu değerlendirmeyi yapmadığı için Türkiye'ye karşı haksızlık yaptığı için, Türkiye'nin bu konuda haklarını ihlal ettiği için bu değerlendirmeleri söylemiştik."