BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu pazarda Hürriyet tektir

Milliyet Gazetesi İK Eki Genel Yayın Yönetmeni Yalazan ilginç açıklamalar yaptı.

Abone ol

The Green Park Magazine Dergisi’ne konuşan Milliyet Gazetesi İnsan Kaynakları (İK) Eki Genel Yayın Yönetmeni Esra Yalazan,yönettiği ekin isminin İK olmasını niçin “Talihsizlik” olarak değerlendirdi?..İşte ilginç açıklamalar...

The Green Park Magazine Dergisi’ne konuşan Yalazan, enteresan tespitlerde bulundu. Zaman zaman özeleştiri yapan Yalazan, Türkiye’de şirketlerin yüzde 90’ının aile şirketi olduğunu, dolayısıyla kurumsallaşmakta ciddi sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Milliyet İK’nın iş aramaktan ziyade, farklı konuları ele alan zengin içeriği dolayısıyla takip edildiğini kaydeden Yalazan, yönettiği ekin isminin İK olmasını “Talihsizlik” olarak değerlendiriyor.

İŞTE O RÖPORTAJ

İnsan kaynakları alanında 2007 yılının kısa bir değerlendirmesini yapabilir misiniz?

Türkiye’de en fazla 10 senelik bir geçmişi var. Bundan evvel şirketlerde insan kaynakları denilen bir terim dahi kullanılmıyormuş. Şirketler kurumsallaştıkça bir şekilde bu sistemleri geliştirmeyi öğrendiler. Türkiye’de çok iyi bir yere gelindiğini söyleyemeyeceğim. Ama dünyadaki gidişata bakarsanız aslında “İnsan Kaynakları” demiyorlar. Daha çok “yönetim” diyorlar ve bunu kullanıyorlar. Şu aşamada bundan uzaktayız.

Milliyet İK olarak bu yıl için ne gibi yenilikler düşünüyorsunuz?

Farklı bir yeniliğimiz yok. Milliyet İK eğitimle başlıyor; inovasyon, bilişim, kobi, franchising, dijital iş, yönetim gibi farklı başlıklarımız var her hafta. Daha da önemlisi her hafta pek çok insanın özellikle takip etmek istediği CEO röportajları ve arka kapağımızdaki insan röportajları. Aynı zamanda röportaj ağırlıklı haftalık bir dergi gibi çıkardığımız bir ek bu. Bu konularla ilgili de kurumlarla iş ortaklığı yapıyoruz. Geçen sene Sabancı, Bilgi Üniversitesi ve Pfizer ile yaptığımız eğitim seminerleri, Franchising Derneği ile yaptığımız projeler gibi.

Milliyet İK; hem İnsan Kaynakları alanında çalışan sektörel uzmanlar hem de iş arayanlar tarafından düzenli olarak takip ediliyor. Başarınızı neye bağlıyorsunuz?


Teşekkür ederim. Ama bu başarıyı ben sorgulamak istiyorum. Başarının iki ayağı var. Bir tanesi işin ilan tarafı. Bu pazarda Hürriyet tektir. En çok eleman ilanı yayınlayan ve en çok geri dönüşü olan insan kaynakları ekidir. Bu da çok doğal. Çünkü 10 senedir bu ülkede tek başına insan kaynakları ile ilgili editöryal çalışma başlatmış gazetedir. O da bizim kardeş gazetemizdir zaten.

Dolayısıyla Milliyet İK pazarda çok daha yeni, bebek. Bu manada insanların iş aramak için Milliyet İK’yı aldıklarını düşünmek doğru değil. Bizim başlangıçta Milliyet İK’yı yapmaktaki amacımız hem içerik itibariyle Milliyet’e yakışır bir ek olsun ve tiraja katkıda bulunsun hem de sağlam içeriği ile üniversite gençlerinin, orta kademe yöneticilerin, üst düzey yöneticilerin ve bunu gibi sektördeki bütün oyuncuların hedef kitle olarak dikkatini çeksin ve onları da Milliyet’e kazandıralım istedik.

Bence içerik için takip ediyorlar. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bu içerik bizim rekabet ettiğimiz diğer insan kaynakları eklerinde bu kadar sağlam değil. Adının İK olması ne yazık ki, biraz talihsizlik. Ama bu da insan kaynakları ile bir bağlantı kurmak istediğimiz için aldığımız bir karardı. İK isminden vazgeçemedik, ama İK ismi bizim ekin içeriğini iyi anlatan bir isim değil. Yani İK ekinden fazlası.