BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Bu kaçışın bedeli ölüm oldu

11 yaşındaki Rabia'nın ölüm anı saniye saniye görüntülendi

Abone ol

İzmir'in İnciraltı Semti'nde, SBS'ye giren kuzeniyle stres atmak için dolaştığı sırada sokak köpeğinin tel örgülerin ardından havlaması üzerine korkarak yola fırlayan 11 yaşındaki Rabia Dumlu'ya, otomobilin çarparak ölümüne neden olduğu dehşet anlarının görüntüleri ortaya çıktı.

İki kameranın farklı açılardan çektiği, dava dosyasına da konulan CD'deki kaza görüntülerini izleyen aile, aynı acıyı bir kez daha yaşadı.

Kaza, geçen 5 Haziran'da saat 15.00 sıralarında İnciraltı Kent Ormanı karşısında meydana geldi. Duğrallar İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Rabia Dumlu, SBS'ye girecek kuzeni 13 yaşındaki Dilara Dumlu'ya moral vermek için ablası ve diğer kuzeni ile birlikte Üçkuyular Semti'ne gitti. Dilara Dumlu'nun İnönü Lisesi'nde girdiği sınavın sona ermesinin ardından 4 kuzen, yolda yürüdükleri sırada ekmek dağıtımı yapan Rabia Dumlu'nun babası Mevlüt Dumlu ile karşılaştı. Mevlüt Dumlu da sınav stresinden kurtulmaları için kızları Rabia Dumlu, 15 yaşındaki Melike Dumlu, yeğenleri Dilara Dumlu ile onun ablası 21 yaşındaki Feride Dumlu'yu, İnciraltı'na götürdü.

KÖPEKTEN KORKTU YOLA KAÇTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım kurumlarından ESHOT'un otobüs garajının bulunduğu bölgede dolaşmaya başlayan 4 kuzene, tel örgülerin ardından bir sokak köpeği havlayıp, onlara doğru koşmaya başladı. Köpekten korkarak karşı tarafa geçebilmek için yola fırlayan Rabia Dumlu, restoran işletmeciliği ve aynı zamanda yat malzemeleri satışı yapan 24 yaşındaki işadamı E.K. yönetimindeki 35 BKV 78 plakalı otomobilin altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Rabia Dumlu, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

ACI GÖRÜNTÜLER DAVA DOSYASINDAN ÇIKTI

Kaza sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve hakkında 'taksirle ölüme neden olmak'tan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan E.K., kısa süre önce ilk kez hakim karşısına çıktı. Dava dosyasında bulunan CD'deki görüntülerde, Rabia Dumlu'nun hayatını kaybettiği kazanın dehşet anlarının bulunduğu ortaya çıktı. Görüntüler, aileye bir kez daha aynı acıyı yaşattı.

İki farklı güvenlik kamerasının çektiği görüntülerden birinde, köpekten kaçan 4 kuzenden Rabia Dumlu'nun otomobilin altında kalış anları yer aldı. Diğerinde ise, otomobilin çarpmasıyla birlikte Rabia Dumlu'nun, havaya fırlayarak yola düşmesi, otomobilin yoldan çıkarak trafik levhasına çarpması, sürücü E.K.'nin, otomobili terk ederek kazanın şokuyla yere yığılıp kalması, kaza sonrasında kuzenlerin yaşadığı acı anların görüntüleri yer aldı.

Rabia Dumlu'nun ailesi, kazada sorumluluğu olanların cezalandırılmasını istediklerini dile getirdi.