BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu hafta vizyonda hangi filmler var?

Hafta sonunda 'sinema' planı yapanlar... Üç yeni yerli film bugün vizyona girdi.

Abone ol

Hafta sonunda 'sinema' planı yapanlar... Üç yeni yerli film bugün vizyona girdi. Birincisi gösterime girmeden çok konuşulmaya başlayan New York'ta Beş Minare, diğer ikisi de yerli komedi ağırlıklı filmler.

İşte konuları ve fragmanları...

NEW YORK'TA BEŞ MİNARE

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği ve Mahsun Kırmızıgül, Haluk Bilginer, Mustafa Sandal ile Zafer Ergin'in oynadığı “New York'ta Beş Minare”, 11 Eylül sonrası, Amerika ve dünyanın İslam ile olan paranoyasını gözler önüne seriyor.

İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikaye, aynı zamanda yakın dönemin Türkiye'sini sorguluyor. 11 yıl önce projelendirdiği “New York'ta Beş Minare” filmini çekerek, bir hayalini gerçekleştirmiş olan Mahsun Kırmızıgül, senarist ve yönetmen olarak son filminde de yine toplumsal bir konuya dikkati çekti.

Kırmızıgül, filmin müzikleri için 140 kişilik müzisyenden oluşan “The City Of Prague Film Harmonic-Prag Senfoni Orkestrası” ve “Prague Opera Korosu” ile çalıştı.

Filmin çekimleri Amerika'nın New York kenti ile Türkiye'de İstanbul-Bitlis hattında toplam sekiz haftada tamamlandı. İlk kez yerli bir filmin yarısı İngilizce olarak çekildi. Filmde yerli ve yabancı yaklaşık olarak 300 kişilik ekip çalıştı. Filmin prodüksiyon ve mekan hazırlıkları için de 2,5 ay çalışıldı.

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN!

"VAY ARKADAŞ"
FİLM FRAGMANI VE AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

VAY ARKADAŞ

Kemal Uzun'un yönettiği ve Demet Evgar, Mete Horozoğlu, Fırat Tanış ile Ali Atay'ın oynadığı “Vay Arkadaş”, aksiyon ve komedi sahneleriyle dikkati çekiyor.

Filmde, İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde yaşayan üç arkadaş Manik, Tik ve Dildo'nun, mahallenin dışına pek taşmayan, sıradan ama kendi içlerinde hareketli bir şekilde devam eden heyecan, macera ve kahkaha dolu hayatları beyaz perdeye aktarıldı.

Filminin hazırlıkları, Ocak ayında başladı ve yaklaşık 7 ay sürdü. Çekimlere başlamadan önce oyuncularla birlikte Bozcaada'da okuma provaları ve senaryo çalışmaları gerçekleştirildi. Filmin çekimleri, İstanbul'un tarihi semtleri Balat, Sütlüce, Beyoğlu ve Haydarpaşa Garı'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 haftada tamamlanan filmde, 150 kişilik bir teknik ekip yer aldı. Filmdeki striptiz sahnesi için oyuncu Demet Evgar, yaklaşık 2,5 ay süren özel ders aldı. Film, yaklaşık bir milyon dolara mal oldu.

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN!

"PAK PANTER"
FİLMİN FRAGMANI VE AYRINTILARI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...


[PAGE]

PAK PANTER

Murat Aslan'ın yönettiği ve Ufuk Özkan, Metin Zakoğlu, Doğa Rutkay ile Sümer Tilmaç'ın oynadığı “Pak Panter”, paranoyak yönetim anlayışının geleneklerini hicvediyor.

Filmde, özel olarak kurulmuş Pak Panter teşkilatı ve istihbarat elemanlarının başından geçen aksiyonel ve bir o kadar da komik maceralar anlatılıyor.

 FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN!