BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta hava nasıl olacak?

Bu haftasonu ve gelecek hafta bizi nasıl bir hava bekliyor? İşte gün gün analiz...

Abone ol

Bu hafta sonu ve gelecek hafta boyunca tüm yurtta ılıman bir hava bekleniyor. Rüzgar zaman zaman sert esse de lodos yani güneybatılı olacak.

ILIMAN BİR HAFTASONU

Hafta sonuna tüm yurtta esen lodos nedeniyle oldukça ılıman bir havada ve özellikle Ege ve Akdeniz kesimlerinde sıcacık başlayacağız. Gün boyunca sıcaklıklar Doğu Anadolu'nun yüksek yerlerinde 8-10, diğer yerlerde 16-18, kıyılarda ise 20 derece civarında olacak.

Yağışlar sadece kıyı Ege ve Marmara bölgesinde görülecek. Böyle bir günün gecesi de mevsim koşullarında çok iyi geçecek. Don hiçbir yerde yok.

Pazar günü iç bölgelerimizde sıcaklıklar birkaç derece azalmış olsa da kıyılarda sıcaklık açısından güzel bir gün yaşanacak. Trakya, Ege ve Marmara'da kuvvetli lodosla birlikte yer yer etkili yağış beklentisi devam ediyor. Akşama kadar yağışların daha iç bölgelere ve güneye kayması bekleniyor.

TRAKYA'DA HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Trakya ve Batı Karadeniz bölgelerinde sıcaklıklar poyrazın da etkisiyle azalacak. Diğer bölgelerimizde ise haftaya sakin başlayacağız. Bu da iç bölgelerin belirli yerlerinde sis görülmesi anlamına geliyor.

19 Kasım Pazartesi günü Batı Karadeniz, Marmara, Trakya ve Ege bölgesinde yine yağışlı bir hava öngörülüyor.

20 Kasım Salı
günü poyraz kendini göstermeye başlayacak ve özellikle batıda sert esecek. Yağışlı hava da Rodos Adası açıklarında oluşması beklenen alçak basınç merkezi nedeniyle bu sefer Akdeniz bölgesini etkilemeye başlayacak.

21 Kasım Çarşamba
Akdeniz bölgesinin üzerine yerleşen alçak basınç merkezine bağlı olarak yurt genelinde kuzeyde poyrazın, güneyde ise batılı ve güneyli rüzgarların eseceği ancak bölgelerimizin tamamında yağışların etkili olduğu bir gün olacak.
Hava sıcaklıkları mevsime göre ılıman. Gece en düşük sıcaklıklar 6-8 derece civarında. Akşama doğru ise alçak basınç merkezinin daha doğuya kaymasıyla birlikte yağışlar da hem doğuya hem de kuzeye kayacak.

22 Kasım Perşembe
günü yağışların etkisini tüm yurtta artırması bekleniyor. Hava ılıman ancak özellikle Çukurova ve doğusunda etkili olmak üzere her yerde yağmur görülecek.

23 Kasım Cuma
günü yağışlar doğuya kayacak ve hava açacak ancak bu sefer de soğuyacak.