BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  GÜNCEL

Bu formülleri yazın, her derde deva

Doğal antibiyotik kürü, alerjiyi yok eden formül, erkeklerde kısırlığa derman olan bitkiler, böbrek hastaları için bitkisel çözümler...

Abone ol

İNTERNETHABER

Bilindiği gibi bir çok ilaç bitkilerden elde ediliyor. Alternatif tıp işte bu nedenle son yıllarda gözde hale geldi. İlaç kullanmadan da bir çok dertten kurtulabilirsiniz. Bunun yolu doğada saklı.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin hazırladığı etkili doğal formüller var. İşte bunlardan bazıları;

10 YAŞ GENÇLEŞTİREN BEDEN TEMİZLİĞİ

Beden temizliği yılda 2 kez yapılır. Sonbahar ve ilkbaharda dolunay olduğunda ayın çekim gücünden istifade ederek, vücudumuzdaki suları da çekeceğini düşünerek bu uygulama yapılıyor.

Vücudumuzdaki kalın bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, akciğerler, pankreas ve dalak gibi organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz...

BEDEN TEMİZLİĞİ KÜRÜ
Sabah: Lahana, havuç, yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında mevsimine göre ıspanak, maydanoz, çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak her sabah kahvaltı yerine 2 bardak vücut sıcaklığında içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyularak yudum yudum içilecek.

Not:Bu sebzelerin içindeki vitaminler yağda çözündükleri için zeytinyağı mutlaka konulmalı, aksi halde vitaminlerden yararlanmak mümkün değil.

Öğlen : Mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kadar hafif haşlanarak yenilecek suları da içilecek.

Akşam: salata , ve sebze çorbası tüketilecek başka bir şey yenilmeyecektir...

Son gece akşam yemeği yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudum yudum içilecek ve burundan nefes almaya özen gösterilecek ki yağ vücutta gezinsin ve bedeni temizlesin.

Kür boyunca yemememiz gereken yiyecekler : Ekmek , hayvansal gıdalar et süt yumurta, peynir ,konsantre gıdalar,şeker yenmeyecek,kolalı içecekler,kahve, siyah çay içilmeyecek...

DOĞAL ANTİBİYOTİK FORMÜLÜ 

[PAGE]


DOĞAL ANTİBİYOTİK FORMÜLÜ : Toplumumuzda sağlıkla ilgili herşey ilaca bağlanır. Boğazlarımız biraz ağrıyınca veya biraz öksürünce gelişi güzel bir antibiyotik alırız. Bu antibiyotikler de balgamı söktürmez, vücuttan mikrobu çıkaramaz. Antibiyotikler zamanla vücutta bağışıklık sağlarlar ve etkileri kalmaz. Bunların yerine bizim doğal antibiyotikler kullanmamız lazım.

Doğal antibiyotikler : Sarımsak, soğan doğal antibiyotiktir. Bunları çok fazla tüketmek lazımdır.

Doğal antibiyotik tarifi :

Malzemeler:
*1 baş sarımsak
*Yarım limon
*Yarım litre su
*Cam kavanoz
*Alüminyum folyo

Hazırlanışı: 500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsağı rendeleyip, yarım limonu da kabuğu ile dilim dilim doğrayıp atın.

Kapağını kapattıktan sonra (alimünyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.

Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız savunma mekanizmanız güçlü olur.

Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz. Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir. Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.

BÖBREK HASTALARI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM 

[PAGE]


BÖBREK HASTALARI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM : Bu özel formülün böbrek iltihapları konusunda çok başarılı oluyor.

Gerekli Malzemeler:

* 3-4 adet kereviz sapı,
* 3-4 adet lahana yaprağı,
* 1 tutam maydanoz sapı,
* 1 su bardağı su

Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynayan suyun içerisine kereviz saplarını, lahana yaprağını ve maydanoz sapını koyduktan sonra 3 taşım kaynatın.

Uygulanışı: Akşamları yatmadan 1 saat önce 1 su bardağı için. 3 hafta süre ile uygulanması gereken kürün hiç bir yan etkisi olmadığı için herkes içebilir. Böbrek iltihaplarının dışında zayıflamaya ve kan yağlarını düşürmeye de yardımcı olur.

ALERJİLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM 

[PAGE]


ALERJİLER İÇİN ÇÖZÜM :

Alerjik durumlar,genellikle psikolojiktir ya da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katkı maddeleri içeren yiyeceklerin, beyaz un ve şekerin aşırı miktarlarda tüketilmesi alerjik reaksiyonları artırdı.

Her türlü alerjide karaciğerin temizlenmesi ve toksinlerin atılması çok önemlidir.

Alerjiye karşı pratik bitkisel çözümler : Alerjisi olan kişilerin, şahtere, ısırgan, zerdeçal, aloe-vera, yulaf ezmesi, maydanoz, sarımsak, soğan, buğday çimi, taze bezelye, soya fasulyesi, badem, fındık, muşmula, atkuyruğu ve sinirli ot gibi besinleri bol bol tüketmesi yararlıdır.

ANEMİ, KANSIZLIK İÇİN DERMAN

[PAGE]


ANEMİ, KANSIZLIK İÇİN DERMAN

Anemi bulguları; güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığına da yol açabilmektedir.

Bilhassa günümüzde stres, migren, baş ağrısı ve gerginliklerin nedeni geleneksel alışkanlığımız olan çok içtiğimiz siyah çaydır. Çayı yemeklerden önce ya da sonra içine bir kaç damla limon ya da karanfil atarak içmeniz hem yararını artıracak, hem de demir emilimini önleyerek kansızlığa neden olmayacaktır.

Limonlu ya da karanfilli çay zihin yorgunluğunun da ilacıdır. Sınava hazırlanan öğrenciler için idealdir.

KANSIZLIK İÇİN Pratik bitkisel çözümler ;

* Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları tüketilmelidir.

* Havuç ve turp kabukları soyulmadan rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon ilave edilerek salata olarak yenir.

* Günde üç çay bardağı pancar suyu içilir. Kırmızı pancar bol bol yenir.

* Yerelması haşlanıp yemelidir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 4-10 gram maydanoz tohumu konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 6-8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 2 gram ıhlamur konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 3-5 bardak tüketilir.

* İki kilo suyun içine 30 gram enginar yaprağı, 1 su bardağı siyah üzüm, 1 kaşık pelin otu ufalanarak konur. Orta ateşte bir saat kaynatılır. Soğuyunca süzülüp, balla tatlandırılır. Günde 3-4 bardak içilir. Bu işleme 10-15 gün devam edilir.

BAĞIRSAK TEMİZLEME YÖNTEMİ

[PAGE]


BAĞIRSAK TEMİZLEME YÖNTEMİ :

Prof. Dr. Ahmet Maranki sindirim sisteminizi yenilemek için de bir kür tavsiye ediyor :

KÜR: Lahana, havuç, elma ve şeker pancarının sularını sıkarak sabah ve akşam birer su bardağı olmak üzere 7 gün boyunca aç karnına için.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız.

Günde 2-3 bardak ısırganotu çayı, öğün aralarında içine tatlandırıcı madde konmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluşturan sebebe göre tedavi etmek en doğrusu olan yoldur.

EKLEM AĞRILARI İÇİN BİREBİR

[PAGE]


EKLEM AĞRILARI İÇİN BİREBİR

Boyunağrıları,bel ağrıları,eklem ağrıları için hazırlanacak doğal formül:

Malzemeler:
*Hardal yağı
*Biberiye yağı
*Kekik yağı
*Zeytin yağı
*Badem yağı
*Ceviz yağı

Hazırlanışı: Eşit miktarlarda bir kapta karıştırarak eklem yerlerinize sürün. Streç filmle sarın.

Önemli Uyarı: Hardal, biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır. Zeytinyağı, badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinizi yakar, zarar verir.

KIL DÖNMESİNE BASİT ÇARE 

[PAGE]


KIL DÖNMESİNE ÇARE

Kıl dönmesi için orta boy bir soğanı fırında veya tavada ısıtın. Dayanabileceğiniz kadar sıcaklıkta soğanı kıl dönmesi olan bölgenize koyarak bekletin.

Bu uygulamayı bir kaç kez tekrar edin. Soğan uygulamasının ardından kıl dönmesi olan bölgeyi gülsuyu ile temizleyin.

KISIRLIK İÇİN ERKEK VE KADINA
ÖZEL DOĞAL FORMÜLLER 

[PAGE]


KISIRLIK İÇİN DOĞAL FORMÜL

Erkeklerdeki kısırlık için:

• Bal ve poleni karıştırarak yiyin
• 100 gram bal ve 10 gram çörekotunu karıştırarak her gün yiyin.
• 1 kilo bal ile 100 gram ısırgan karıştırarak yiyin.
• Keçiboynuzu ( Hünnap ) pekmezi tüketin.
• İğde ağacının polenlerini bal ile karıştırarak yiyin.

Kadınlardaki kısırlık için:

• Toksin atıcı kozmik beden temizliğini mutlaka yapın.
• Civanperçemi, aslanpençesi ve çobançantası çaylarını mutlaka için.
• Soğan kürü uygulayın. 1 litre suyun içine 1 adet soğanı kafasına vurarak kırdıktan sonra kabukları ile birlikte koyun. 1 gece suda beklettikten sonra sabahları suyunu için.

MİDE YANMASI VE REFLÜ'NÜN DERMANI 

[PAGE]


MİDE YANMASI VE REFLÜ'NÜN DERMANI

Prof. Dr. Ahmet Maranki mide yanması ve reflü için patates-lahana kürünü öneriyor;

Sarı patates ve iri yapraklı beyaz lahananın
çiğden suyunu sıkarak sabah-akşam birer bardak suyunu için. İçmeden önce içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Bu küre 3 hafta devam edin. Mide yanması ve reflü şikayetiniz geçecektir.

VARİSDEN KURTARAN FORMÜL 

[PAGE]


VARİSDEN KURTARAN FORMÜL

Varis, toplardamarların bozulması ve kanın katılaşması, kan dolaşımının bozulması sonucunda toplardamarların şişmesi şeklinde oluşur.

Varise karşı pratik bitkisel formüller

1 litre beyaz ispirtonun içine 4 adet kafirun koyun. Akşam elde edilen karışımı varisli bölgelerinize sürdükten sonra streç filmle sararak yatın. Ertesi sabah tekrar aynı uygulamayı tekrarlayın.

Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı ayrı ya da hepsini beraber çay gibi demleyerek günde 3-4 su bardağı içilir.

Fındık yaprağı ve asma yaprağı çayları varise çok iyi gelir.

1 bardak kaynar suyun içine, 4 gram rezene konularak 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir.

Çobançantası taze bitkisi doğranarak bir kaba konularak üzerine keskin sirke ilave edilerek 10 gün güneşte bekletilir. Elde edilen karışım ile varisli bölgeler hergün aşağıdan yukarıya doğru ovulur.

40 derece ısıtılmış 1 kova sıcak suyun içine yarım fincan ezilmiş şap ve 1 fincan karbonat konularak eritilir. Haftada 3 gün 15 dakika süre ile bacaklar dize kadar bu suya konur. Varisler daha yukarı çıkmış ise aynı işlem küvette tekrarlanır.

Fındık ağacı kabuğu, ceviz ağacı kabuğu ile kaynatılır. Suyu ile varislerin üstüne pansuman yapılır.

KOLESTROLÜ DÜZENE SOKAN FORMÜL 

[PAGE]


KOLESTROLÜ DÜZENE SOKAN FORMÜL

Kolesterol insan vücudunda kan gibi gerekli olan bir maddedir. Fazlalığı çeşitli hastalıklara sebep olur.

FAYDALI YİYECEKLER: Soya lesitin, omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber kolesterol için faydalıdır.

AZ TÜKETİLECEK YİYECEKLER: Tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker,fazla tuz,kestane, ve kuru yemişler çok az kullanılmalıdır.

Kolesterole karşı pratik bitkisel formüller:

1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.

2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.

3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 dakika demlendirilir. günde 3 bardak içilir.

5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir

BEYNİN DÜŞÜNCE GÜCÜNÜ ARTIRMA YOLU 

[PAGE]


BEYNİN DÜŞÜNCE GÜCÜNÜ ARTIRMA YOLU

Beynin düşünce gücünün ve canlılığın arttırılması için günlük hayat içinde uygulayacağınız basit yöntemler mevcut.

Stresten uzak ve berrak bir şekilde düşünebilmek için, sabah kalkıldığında bir duş alınmalıdır. Sıcaktan soğuğa giden bir duşla bedenin bütün noktaları uyandırılmalıdır.

Soğuk, biliyorsunuz bedendeki izafi olan 12 kanal üzerindeki igleroterapi noktalarını uyarır ve sizi canlı tutar.

Duştan sonra meyve suları içmek gelir. Havuç suyu veya elma suyunun içine bir kaşık bal atılarak içilmeli. Bunu içerken, 5 tane ceviz ve bir avuç üzüm yenilmeli.

Mümkünse birde yumurta yerseniz bu konsantrasyonunuzu daha da yükseltir ve beyniniz hızlı çalışır.

Bir de, kesinlikle beyaz ekmek, tuz ve şeker kullanılmamalıdır. Bunlar bağımlılık yapan esrar gibidir.

Bir de küçük not: İki elin birbiriyle ovuşturulması ve sonra yüze sürülmesi de negatif enerjinin boşalmasını sağlar.