BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Bu 3 yemeği yemeden ölmeyin

Anadolu mutfağından üç özel yemek. Bunları ömrünüzde bir kez mutlaka tadın. Lezzet ustası o yemekleri şöyle sıraladı;

Abone ol CNNTURK'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 'beşNbirK' programına konuk olan Mehmet Yaşin, Anadolu mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından birisi olduğunu söyledi.

TÜRK MUTFAĞI EN SAĞLIKLISI

Sanılanın aksine Anadolu'da etli yemeklerin o kadar da yaygın olmadığını anlatan Yaşin, "Biz de sebze olmaz olur mu, bütün Ege sebzeyi hatta çiğ yiyor. Gidin Doğu Anadolu'ya yemeklerin çoğu vejetaryandır. Yani öyle çok et kullanılmaz. Bir sürü çorbalarımız vardır ki sadece sebze ile yapılır. Aslında Türk mutfağı dünyanın en önemli vejetaryan mutfaklarından bir tanesidir. Hem lezzetlidir hem de sağlıklıdır" diye konuştu.

3 YEMEK

Mehmet Yaşin, onlarca yıllık tecrübeleri sonrasında Türkiye'de yaşayan insanların mutlaka yemeleri gerektiğini söylediği 3 yemeği de şöyle sıraladı.

1-Simit Tiriti (Kastamonu): Yüzyıllık küçük bir dükkanda yapılır. Simitler küçük küçük doğranıyor. Üstüne 8-10 saat kaynayan gerdan ve kemik suyu ile ıslatılıyor. Onun üstüne sarmısaklı yoğurt dökülüyor. Onun üstüne kıyma, ama çok özel yapılmış kıyma dökülüyor. En üstüne de biberde eritilmiş terayağı serpiliyor. Muhteşem bir yemek. Benim için 1 numara bu.

2-Kuzu Tandır (Taşköprü-Kastamonu): Kastamonu'nun müthiş bir mutfağı vardır. Kuzu tandırı tavsiye ederim.

3-Laz Böreği (Rize): Börek dediğime bakmayın tatlıdır o. Müthiştir.

Televizyon Gazetesi