BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ: Terörü bitirecek formül varsa milletin önüne koysun

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım" açıklamasının hatırlatılması üzerine "Elinde terörü bitirecek bir formül varsa Sayın Kılıçdaroğlu'nu laftan öte, o formülleri milletin önüne koymaya davet ediyorum. Buyursunlar milletin önüne bu formülleri koysunlar." dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklamalarda bulunurken gündeme ilişkin de birçok soruya cevap verdi.

İşte Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

Hem içerde hem dışarıda Türk ekonomisi hakkında kirli algı operasyonları yapanlar var. Bu açıklanan rakamlar kirli algı operasyonu yapanları da bir nevi yalanlamıştır. Türk ekonomisi dinamik ve güçlü bir yapıya sahiptir.

"KILIÇDAROĞLU ÖNCE YÜRÜDÜĞÜ KİŞİLERDEN BAŞLASIN"

(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun '4 yılda terör sorununu çözemezsem siyaseti bırakacağım.' açıklaması) Önce işe bakmak lazım lafa bakmamak lazım. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na eğer terörü bitirecekse önce koluna girip yürüdüğü kişilerden başlaması lazım. HDP herkesin bildiği gibi PKK'nın siyasal bir uzantısıdır. Hep birlikte biliyoruz. Yürüyüşte de nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Öncelikle aralarına mesafe koyması lazım. Eskiden hendek terörü vardı PKK değişik yerlerde hendekler kazdı barikatlar kurdu Sayın Kılıçdaroğlu da hendeğin ötesindeki arkadaşlar diye hitap etti PKK'lı teröristler için. Kılıçdaroğlu öncelikle bu söylemini değiştirmesi lazım.

"ELİNDE FORMÜL VARSA MİLLETİN ÖNÜNE KOYSUN"

Tanrıkulu'na dönüp sen bu sözünle kimi kast ediyorsun teröristlerden yana mısın yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nden yana mısın diye Kılıçdaroğlu'nun ona sorması lazım. Ayrıca elinde terörü bitirecek bir planı varsa bunu da açıklamasında fayda var. Türkiye'de iş başında olan bir hükümet var terörle mücadelede verilen şehitlerimiz var gazilerimiz var. Eğer terörü bitirecek elinde bir formül varsa ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu o formülleri milletin önüne koymaya davet ediyorum. 

Sayın Kılıçdaroğlu'nu kavga yapmaya değil, halkın gönlünü kazanacak politikalar, projeler üretmeye davet ediyorum. Sen onu yaparsan halkın gönlüne girersin, halk da sana iktidar olma imkanı verir. Yoksa kavga edene bu halk bugüne kadar iktidar yüzü göstermedi. Eylem yapanlara da göstermedi. Eğer öyle olsaydı PKK terör örgütü çoktan iktidar olurdu Türkiye'de, eğer öyle olsaydı DHKP-C iktidar olurdu. 

"PKK EYLEM YAPMA KABİLİYETİNİ KAYBETMİŞTİR"

Terör örgütü bugün planlı programlı eylem yapacak kabiliyetini kaybetmiştir. Terörün belini kıran büyük bir mücadele yürümektedir. Bundan sonra da bu mücadele yürüyecektir, SİHA'lar da terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin kullandığı önemli bir enstrümandır. Terörün temizlenmesinde SİHA'ların büyük bir rolü vardır.

"BİZİM İŞİMİZ ÇOK"

Demokrasiye inanan birisi ben kavga edeceğim demez. Ben inandığım fikirlerin mücadelesini meşru yollarda vereceğim ve kavga etmeyeceğim. AK Parti kavga ederek gelmedi. Daha önce belediye başkanlığı koltuğu elinden alındı haksız yere hapse konuldu kapatma davası açıldı AK Parti ben kavga edeceğim dedi mi arkasında yüzde 50 oy olmasına rağmen. Hep demokrasi dedi hep hukuk dedi hak dedi ve aziz milletimizin kararı dedi. Kavga etmek isteyenler kendileri ile kavga edebilirler. Bizim işimiz çok.

"BU TEK BAŞINA ALINABİLECEK BİR KARAR DEĞİLDİR"

Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne ve siyasal birliğine bağlı bir ülkedir. Bütün politikalarında Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasal birliğini savunmuştur. Orada sorunlar olduğunu biliyoruz. Bunun da çözümü merkezi yönetimle konuşmakla olur. Bu karar bölge halkı tarafından kabul görmedi. Türkmenler ve Araplar yaptıkları açıklamalarda bu referanduma katılmayacağını açıkladı. Onun için bu tek başına alınabilecek bir karar değil.

"BARZANİ REFERANDUMU İPTAL ETMELİ"

Türkiye bölgedeki huzur güven ve barışın devamından yanadır. Bu referandumun Barzani'ye bir faydası yoktur bölge halkına da bir faydası yoktur. Sayın Barzani'ye çağrım bu referandumun iptal edilmesidir. Vakit gelmeden önce yeniden gözden geçirip referandumu iptal edilmelidir. Türkiye bu konudaki görüşlerini en üst düzeyde ifade etmiştir.