BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  GÜNCEL

Bir skandal ses kaydı daha

Youtube iyice çığırından çıktı! Youtube'a düşen dinleme kayıtlarında bir tane daha eklendi. Bu kez ses bir tümamiralin...

Abone ol Başkent Ankara’yı karıştıran, youtube adlı internet sitesine yüklenen ses kayıtlarının arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç’a ait olduğu öne sürülen bir kaydın da bulunduğu ortaya çıktı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen kayıttan önce siteye yüklendiği anlaşılan kaydın da “ortam dinlemesi” şeklinde elde edildiği anlaşıldı.

Söz konusu kayıtta Sağdıç olduğu öne sürülen kişi, askerin gerektiği zaman gerekli reaksiyonları gösterebileceğini söylüyor. Tümamiral'in darbeyi övdüğü ve Osmanlıyı hiçe saydığı söylendiği videodaki ses kaydı bir önceki Tuğgeneral Münir Erten’ın videosundaki gibi yazılarla desteklenmiş. Ve yine ilginçtir ki yazıda çok düzgün bir Türkçe kullanılmış.

Bugüne kadar ortaya çıkan dört çarpıcı isme ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının ortak noktası olarak kayıtların “ortam dinlemesi” ile yapılması gösteriliyor.

AMATÖR KAYIT OLABİLİR

Uzmanlar, seslerin, amatör olarak nitelendirilebilecek cihazlarla da kaydedilmiş olabileceği yönünde görüş bildiriyor.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten, Tümamiral Sağdıç ile özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen seslerin beklenmedik kişilerce de kayda alınmış olabileceği ifade ediliyor.

Yargı kaynakları, savcılıkların bu konuda, ses kayıtlarının internet sitesine yüklendiği bilgisayarların IP numarasının saptanmasını istemekten başka yapabilecek fazla bir şey olmadığını, IP numarasının internet kafelere bile ait olabileceğini ifade ediyor.

Kayıtların, seslerin sahibi olduğu iddia edilen kişilerce sahiplenilmemesi de savcılıkların bu konuda harekete geçmesini güçleştiriyor.