BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan sert açıklamalar: Yazıklar olsun sana...

Başbakan Binali Yıldırım, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerlerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu çok sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da esnafla buluştuğu toplantıda konuştu. 

Binali Yıldırım konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirirken, "Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, bugünkü konuşmasında diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimidir.' Ne demek kardeşim? Kontrollü darbe girişimi ne demek? Bu şehitlerimize karşı hakaret değil mi, onların yakınlarını incitmek değil mi, gazilerimize karşı yapılan hadsizlik değil mi? Ne demek kontrollü darbe? Yani 'Bu darbeyi birileri özel olarak kurguladı, uçaklar bombaladı, ağır silahlar, tanklar, tüfekler çıktı milletin üzerine ateş etti, bunu da birileri yaptı'. Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez. Bu millet bir destan yazmıştır" dedi.

         

"KILIÇDAROĞLU SANA SORSALARDI DARBE SAATİNİ"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Efendim siz kalkıp diyeceksiniz 9 da darbe mi olurmuş, ee sana sorsalardı saatini, madem beğenmedin. Şu kepazeliğe bak! Hiç yeri ve zamanı olmayan bir şeyi gündeme getiriyor. Kılıçdaroğlu kontrollü darbe girişimi ne demek? Türkiye uçurumun kenarından dönmüş, bu ana muhalefetin lideri, yazıklar olsun başka bir şey demiyorum. Bazı dost bildiğimiz ülkeler de bunu söylüyor Onlarla farkın ne şimdi senin? Bu FETÖ'cü alçakların arkasında durmayı bırak! Onlara karşı bir zaafın mı var? 15 Temmuz'u unuttu adam. Bu millete bunu kimsenin yapma hakkı yok.

"KİMSİN SEN HADDİNİ BİL"

Binali Yıldırım CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" sözlerini de eleştirdi. Yıldırım,  "Densiz bir milletvekili evet diyenleri denize dökeriz demiş, kimsin sen haddini bil" diyerek tepki gösterdi. 

"O KANDİL SÖNECEK"

'Bu milletin kardeşliğine göz dikenler hesabını verecek' diye konuşan Binali Yıldırım, 'evet çıkacak. O kandil de sönecek. Göreceksiniz" diye ekledi. 

Binali Yıldırım'ın konuşmasından önemli satır başları: 

-Çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm ay yıldızlı bayrak. Bu bayrak altında 80 milyon yaşayacak. O alçak örgütleri milletle aramızdan atacağız.