BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım net konuştu utanç verici!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım'ın gündeminde Suriyelilere vatandaşlık verilmesi tartışmaları vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine yönelik tartışmalara değindi.

"Vatandaşlık bizim keşfettiğimiz bir şey değil" diyen Yıldırım, gerekli şartları sağlayanların vatandaşlığa alınabileceğini yineledi.

Yıldırım, Suriyeli mültecilere yönelik sözleri de 'utanç verici' olarak nitelendirdi.

"Suriye'den gelip ülkemize sığınan kardeşlerimizle ilgili utanç verici tartışmalara şahit oluyoruz. Mazimize yakışmayacak ifadeler var. Türklüğe yakışmayan ifadeler sürekli dile getiriliyor. Ölümden kaçan onurlu insanlara dönük merhametsizce suçlamalar Türk milletinin ne genlerinde ne geleneğinde vardır."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde AK Parti 110. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"15. yıldönümümüze az bir süre kala, geçen süreyi boşuna geçirmemişiz. Kara propaganda makinelerini dinlemeyen milletimize şükran borçluyuz. Bu hareket tepeden tırnağa bir bütündür. AK Partisiz Türkiye kanatsız bir kuş gibidir. 

Bunu istediler ama çok şükür ki muvaffak olamadılar. AK Parti şapkasını, ceketini alıp gidenlerden olmadı. Çünkü bizim başımızda Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı. AK Parti'ye tuzak kurarak Türkiye'yi dize getirmek istediler, başaramadılar. 

AK Parti öncesini hatırlamak isteyenler muhalefet partilerinin bugünkü haline baksınlar. AK Parti bir itibar siyasetidir. Siyaset AK Parti ile itibar kazanmıştır. Siyaseti dizayn etmeye çalışanlar AK Parti'den sonra siyaset sahnesinden yok olmuştur. Türkiye bir daha o günlere dönmeyecektir. 

AK Parti ile korku ve karamsarlık yok olmuş yerine güven gelmiştir. Bu kadrolar sayesinde karanlık girdaptan ülkeyi çıkardık. Bugün dünyanın 10 büyük projesinden 3'ü Türkiye'de gerçekleşiyorsa bu başarı haklı bir başarıdır. 

Hizmette asla ve asla ayrımcılık yapmayacağız. Ayrımcılık AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisidir. Bu çizgiyi çiğneyen asla ve asla AK Parti'de devam edemez. Millet arkamızda olduğumu sürece yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti'nin iki temel umresi var; adalet ve kalkınma. Geçen 15 yılda Türkiye'nin kaderini değiştirdik. 

Kalkınmada Türkiye'yi çağ ilerisine götürdük. Adalette de gerekli reformları gerçekleştirdik. Türk siyasetinin vesayet hastalığı sadece darbelerle sınırlı değil. Vesayet ruhu son yıllarda sivil mecralara sıçramış görünüyor. Diğer partiler iç hesaplaşmalarla vakit öldürürken biz fitne üretme girişimlerine izin vermeden yolumuza devam ettik.

CUMHURBAŞKANIMIZA ÇAMUR ATMAYA DEVAM EDİYORLAR

Gırtlak gırtlağa kavgaları bastırmak için cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye çamur atmaya devam ediyorlar. Attıkları çamur her seferinde yüzlerine bulaşıyor ve battıkça batmaya devam ediyorlar. Bugün AK Parti'nin alternatifi muhalefet değil yine AK Parti. AK Parti'de sadece nöbet değişimi, hizmet yarışı olur.

Terörle amansız bir mücadele yürütüyoruz. Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona erdirilmiştir. Kırsal alanda da tek bir terör hadisesi olmayıncaya kadar didik didik her delik aranacak, milleti rahatsız eden bu şer odaklarının bütün yuvaları yıkılacak. 

MUHALEFETE ÇAĞRI

Siyasi rakiplerimize bir çağrım var. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü her fırsatta anlatıyorsunuz. Türkiye'yi bir ve beraber tutmak sadece AK Parti'nin işimi. Gelin her şey müsait gelin teşkilatlarınızı kurun Türkiye'nin birliğini beraberliğini haykırın. Bayrağınızı saklamayın. Cudi Dağı'nda dalgalandırın. 

HDP'YE AYRICA SESLENDİ

HDP de terörün her türlüsüne karşı olmalı. Siz onlarca insanı katleden teröristin cenazesine gitmeye devam ederseniz Türk milleti de size hak ettiğiniz cevabı vermeye devam edecektir. HDP terörün her türlüsüne karşı olmalıdır. Bundan vazgeçsinler milletin sessizliğini kimse yanlış okumasın. Bizim isteğimiz ülkemizde bir olalım beraber olalım, farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim.

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin AK Parti  bayrakları görürsünüz. Bunun yanına muhalefetin bayrakları da asılsın. Böylece terörle mücadelemiz daha da kolaylaşacak. Geçmişte gitmemenizin sebepleri vardır ama bugün bu sebepler ortadan kalkmıştır.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Suriye'den gelip ülkemize sığınan kardeşlerimizle ilgili utanç verici tartışmalara şahit oluyoruz. Mazimize yakışmayacak ifadeler var. Türklüğe yakışmayan ifadeler sürekli dile getiriliyor. Ölümden kaçan onurlu insanlara dönük merhametsizce suçlamalar Türk milletinin ne genlerinde ne geleneğinde vardır. 

Biz yardımlarına koştuysak inancımızın geleneği olarak yapıyoruz. Bütün mazlumlar önce Allah'a sonra 79 milyon millete emanettir. Zulme uğramış, evsiz kalmış insanlara dönüp bakmamayı bazıları kendisine yakıştırabilir ama biz bunu kabul etmeyiz. Bir nefret suçu işler gibi ittifak kurulduğunu görüyoruz. 

DEMİRTAŞ VE BAHÇELİ AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR

Sayın Bahçeli ile Demirtaş aynı cümleleri kuruyor. MHP Genel Başkanı için bu durum kabul edilebilir bir durum değil. CHP zaten HDP çizgisine girmiş durumda. Her türlü faaliyetlerinde HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 11 SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu bize 11 soru soruyor, biz DAEŞ örgütüne karşı tedbirleri almamışız. Bunlar doğru değil. Daha dünya bunları bilmezken Türkiye 3 bin 500 civarında şüpheliyi geldikleri ülkeye göndermiştir. Hal böyleyken sayın Kılıçdaroğlu aynı Kirkor'un gaydasını çalıyor. Her zamanki gibi tornistan alışkanlığını sürdürüyor. Bunlar yanlışlarını tekrarlamaktan başka yaptıkları bir siyaset yok. Onun için de millet gerekli desteği vermiyor. Bunlar Türk siyasetine yakışmıyor.

Vatandaşlıkla ilgili konu yerli yersiz tartışılıyor. Vatandaşlık bizim keşfettiğimiz bir şey değil. Yıllardır insanlık tarihinde var olan bir şey. Ülkeler vatandaşlığa kabul eder, vatandaşlıktan çıkarılır. Şartları sağlayan herkes vatandaşlığa alınır. Kanun dışı işlemleri olanların vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz. Vatandaşlığa almak demek Türkiye'ye değer katmak demektir.  

Sanki Suriyeliler dün gelmiş gibi bir kaşık suda fırtına koparılıyor. 4 yıldır Türkiye'de yaşıyorlar. Biz bu insanlara geçici oturma ve çalışma izni verdik. Bu tartışma, bir açık yakaladık buradan AK Parti'ye ve cumhurbaşkanına saldıralımdan başka bir şey değildir."