BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  DÜNYA

Bilinmese bir kadına tecavüz eder misiniz?

Amerika'da yapılan bir araştırmada "Kimse bilmese bir kadına tecavüz eder miydiniz?" sorusuna verilen cevaplar tüyler ürpertti.

Abone ol

ABD'de yapılan bir araştırma insanların cinsellikle ilgili sapkın yönlerini gözler önüne serdi. Üniversite öğrencilerinin tecavüz ve cinsel taciz konularına ne derece tehlikeli bir bakış açısıyla yaklaştığını ortaya çıkaran araştırmada "Kimse bilmese ve herhangi bir sonucu da olmasa, bir kadını arzusu dışında cinsel ilişkiye zorlar ya da tecavüz eder miydiniz?" sorusuna verilen cevaplar tüyler ürpertti.

Profesör Sarah Edwards öncülüğünde yapılan ve "Violence and Gender" (Şiddet ve Cinsiyet) dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında görüşülen 86 ABD'li erkek üniversite öğrencisine, cinsellikle ilgili birtakım sorular soruldu.

ÜÇTE BİRİ 'YAPARDIM' DEDİ

Katılımcıların yüzde 31.7'si, "sonuçları olmayacaksa" bir kadını cinsel ilişkiye girmeye zorlayacağını söyledi. Birçoğu da yaptıkları bu eylemi "tecavüz" olarak tanımlamadı.

Ankete katılanların yüzde 13.6'sı ise bir kadına tecavüz edebileceğini belirtti.

Anket sonuçlarını yayımlayan dergi, araştırmanın, cinsel taciz ve tecavüzle mücadele konusunda daha farklı bir yaklaşım izlenmesi gerektiğini ortaya koyduğunun altını çizdi.