BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kürt gençleri ülkücü belgeselinde oynadı!

6 Nisan'da vizyona girecek olan Ülkücüler adlı belgesel filmi çok konuşulacak

Abone ol

12 Eylül'ün öncesi ve sonrasında Ülkücülerin mücadelesi belgesele taşındı. Özellikle idam sahneleriyle dikkat çeken film, bir döneme ışık tutuyor. 6 Nisan'da vizyona girecek filmi görmek isteyenler sabırsızlanıyor.

Siyah Türk Yapım Şirketi,  1980  öncesi  ve  cezaevi  sürecinde ülkücüleri konu olan bir belgesel film çektiler.  6 Nisan’da vizyona girecek belgeselin yapımcıları  Bilal Kalyoncu
ve Arif İlke. 

O GÜNLERİ ANLATIYORLAR
 
Filmde özellikle idam edilen ülkücülerle ilgili yapılan canlandırmalar çok ses getireceğe benziyor. Aralarında Ozan Arif, Mahir Damatlar, Yusuf Ziya Arpacık, Zihni Açba, Muharrem Şemsek, Atilla Kaya, Ercüment Gedikli'nin de bulunduğu  80  kişi o günleri, nasıl ülkücü oldukları, ailelerinin tepkilerini, cezaevlerinde gördükleri işkenceleri, çatışmalar arkadaşlarını nasıl kaybettiklerini ilk kez gün yüzüne çıkan anılarla anlatıyor. utmytamyc.jpg
 
İDAM EDİLEN GENÇLERİN SON ANLARI ÇOK AĞLATACAK
 
“2  saatlik  bir  sinema  filmi olarak hazırlanan  belgeselin 1 saatini canlandırmalar, geri kalan 1 saatini röportajlar ve arşiv görüntülerin oluşturduğunu belirten Kalyoncu, film hakkında şunları söyledi:

"Özellikle  idamları  çekerken  biz  de  çok  etkilendik... Birçok  anı  gerçek detaylarıyla çekmeye  çalıştık... 1980  ihtilalinden  sonra  asılanlara  dair  bir  belge  bırakmamışlar. Mustafa  Pehlivanoğlu'nu,  Selçuk Duracık'ı,  Fikri Arıkan'ı, Ali  Bülent  Orkan'ı ve Ahmet Kerse’yi canlandırdık.  Son  anlarını, ipe nasıl gittiklerini  anlattık...  Ölüme  bir kere bile yalvarmadan cesaretle gitmişler.  Sinemaya  gelenler o dramları yaşayacaklar, çok ağlayacaklar, bol bol mendil getirsinler.”
 
GİŞE HEDEFİ EN AZ 1 MİLYON SEYİRCİ
 
Bu  filmle  birlikte  bir  dönemin  kahramanı olmuş,  2’nci Kurtuluş savaşına imza
atmış “Ülkücüler” daha iyi anlaşılacağını savunan, Kalyoncu, bir  takım yanlış  bilgilerin,  dogmaların ve önyargıların tek tek yıkılacağını sözlerine ekledi. Gişe  hedeflerinin  1  milyon  kişi  olduğunu belirten Bilal Kalyoncu ve Arif İlke,  sadece Ülkücülerin değil toplumun tüm kesiminden izleyiciye ulaşmayı düşünüyorlar. 

KÜRT KÖKENLİ ON BİNLERCE ÜLKÜCÜ DE BELGESELDE
 
Özellikle  bugün  Türk-Kürt  diye toplumu ikiye  bölenlerin  gelip  Ülkücülerin  nasıl  1980
öncesi  tek  millet ülküsünü  hayata  nasıl geçirdiklerini filmde görmesini istiyorlar. Kürt
kökenli on binlerce ülkücünün  nasıl Türk Milliyetçiliği, Türk Milleti davasına hizmet
ettiklerini filmde ayrıntlı bir şekilde anlattıklarını ifade ediyorlar...

Belgeseli daha yakından takip etmek isteyenler facebook.com/ulkucufilm ve twitter.com/ulkucufilm.com adreslerine bakabilir.

İŞTE FRAGMAN