BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'da sarhoş ajanlara güvenlik soruşturması

İki Gizli Servis ajanı hakkında, katıldıkları bir partide sarhoş olduktan sonra arabayla Beyaz Saray'ın güvenlik bariyerlerine çarptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Abone ol

ABD gizli servisi Beyaz Saray'da görevli iki üst düzey ajan hakkında, katıldıkları bir partide sarhoş olduktan sonra arabayla güvenlik barikatına çarptıkları iddiası ile soruşturma başlattı.

Gizli servisten BBC'ye konuşan bir kaynak, kazanın 4 Mart akşamı gerçekleştiğini söyledi.

Washington Post gazetesi ABD Başkanı Barack Obama'nın güvenlik biriminin başkan vekili Mark Connolly ve Washington bürodaki üst düzey danışmanlardan biri olan George Ogilvie olarak tanımladığı ajanların içip eğlendikleri bir akşamın ardından güvenlik bariyerine çarptıklarını yazdı.

Gazete partinin yakınlarda bir barda gerçekleştiğini bildirdi.

Tanıkların ajanları acil durum ışıkları yanan araba içinde, güvenliği geçebilmek için kimlik kartlarını gösterirlen gördükleri bildirildi.

Araç güvenlik bandını geçerek şüpheli bir paketi incelemek için konan geçici güvenlik barikatına çarptı.

Son zamanlarda Beyaz Saray'ı korumakla yükümlü birimlerin işlerini ihmal ettiğine dair birçok olayın yaşandığı bildiriliyor. Bazıları şöyle:

  • 11 Kasım 2011: Beyaz Saray'da bir şahıs ateş açtı ve kurşunlar ikinci kat pencerelerinden birine isabet etti. Başkan Obama'nın kızlarından biri o sırada evdeydi. Ajanların hangi binanın vurulduğunu tespit etmesi için 4 gün geçti.
  • 13 Nisan 2012: Obama'yı Kolombiya'ya koruyan ajanlar zirve sırasında bir fuhuş skandalına karışmakla suçlandı.
  • 23 Mart 2014: Başkanı Amsterdam'da koruyan üç ajan bir gece sarhoş oldukları için idari izne çıkarıldı. Ajanlardan birinin oteldeki koridorda sızmış halde bulunduğu bildirildi.
  • 16 Eylül 2014: Sabıkası bulunan silahlı bir şahıs Başkan Obama ile aynı asansöre binebildi. Bu durum gizli servis protokollerine aykırı.
  • 19 Eylül 2014: Bıçaklı bir şahıs Beyaz Saray'ın parmaklıklarına tırmanarak binaya girmeyi başardı. Ajanlar bu şahsı ancak o zaman durdurdu. Başkan binayı sadece birkaç dakika önce terk etmişti.
  • 1 Ekim 2014: Bir dizi güvenlik açığının ardından gizli servis direktörü Julia Pierson istifa etti.