BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Besteyi kullandırtmayan sanatçıya Kılıçdaroğlu'ndan şok tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum kampanyası için CHP'nin kullanmasına izin vermeyen "Baba bir masal anlat bana" şarkısının bestecisi ve sahibini kınadı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Baba bir masal anlat bana" adlı şarkının bestecisi ve sahibine şok tepki.

Referandum çalışmalarında şarkıyı kullanmak için CHP'ye izin vermeyen besteci ve şarkıcıyı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Asla onlara da sanatçı demiyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Hilton Bomonti Otel'de sanatçılarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, bir bölümü basına kapalı olan toplantıda, sanatçıların sorularını yanıtladı.

"ONLARA SANATÇI DEMİYORUM"
Kılıçdaroğlu, "Evet çıkarsa bahar havası ne kadar olur?" şeklindeki soru üzerine "Bahar havası hiç olmayacak evet çıkarsa. Direkt yani bu işin şeyi yok. Çıkmayacağı için rahatlıkla oturabilirsiniz. Hayır çıkacak." yanıtını verdi. 

"Baba bir masal anlat bana" şarkısını kullanmak istediklerini ancak şarkının bestecisinin buna izin vermediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "O şarkıyı kullanmak istedik. Korktular, vermediler. O nedenle şarkıyı besteleyeni de sahibini de kınadım. Asla onlara da sanatçı demiyorum. Kimse kusura bakmasın." ifadelerini kullandı. 

SANDIĞA GİDİPİ OYUNUZU KULLANIRSANIZ BİZİM İÇİN YETERLİ
Bütün sandıklara sahip çıkacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Yeter ki sandığa gidelim. Dolayısıyla 'hani gidip oy da kullansam evet çıkacak' biraz kendimiz yaratıyoruz. Biraz bizim okumuşlar yaratıyorlar" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, sandıkları korumak için bir "gönüllü ordusu" oluştuğunu kaydederek, "Onlarla beraber hareket ediyoruz. Zaten evet ve hayır... İki seçenekli öyle hile yapmak çok kolay bir şey değil. Sandıkta bekleyen arkadaşlarımız sonuna kadar bekleyecekler. Bu referandumda endişelenmeyin. Bu referandumda sadece sandığa gidin. Gidin sandıkları koruyun da demiyorum, korumak bize ait. Biz koruyacağız. Sandığa gidip oyunuzu kullanırsanız bizim için yeterli. Ne kadar çok kişiyi sandığa götürürseniz o kadar da memnun oluruz. Bütün belediye başkanlarımız sandığa gidemeyen bütün engelli yurttaşlarımızı taşıyacaklar. Araçlar tahsis edildi, bütün telefonlar... Bunlara göre hepsi ayarlandı. Hepsini sandığa taşıyacaklar. Oylarını kullanacaklar sonra evlerine geri götürecekler. Bu konuda son derece kararlıyız." diye konuştu.