BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BEST ’Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları’ listesinde

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST) ’Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları’ listesinde 36. sırada yer aldı. <br/>Turkish Time Der...

Abone ol

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST) ’Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları’ listesinde 36. sırada yer aldı.
Turkish Time Dergisi ile Vodafone’un ortaklaşa hazırladıkları “Türkiye’nin AR-GE Şampiyonları” listesinde 250 firma içerisinde 36. sırada yer alan BEST birçok dev firmayı geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. 10 milyon TL üzerindeki harcaması ile AR-GE büyüme stratejisinin bir parçası olarak ele alan BEST A.Ş, know-how ve teknolojisini üreterek uluslararası arenada rekabet gücünü daha da ilerilere taşıdı. 2010 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu bütün şartları yerine getirerek hem sektöründe, hem de bölgesinde ilk ve tek AR-GE merkezi belgesi almaya hak kazanan kuruluşun, 67 AR-GE mühendisi ile TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli 10 adet projeyi başarı ile yürüttüğü bildirildi.
Üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlayan BEST’in Balıkesir Üniversitesi mühendislik bölümleri ile birlikte sanayi tezleri (SAN-TEZ) kapsamında 2 adet projeyi hayata geçirdiği öğrenildi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümleri ile de projeler hazırlandığı ve bu projelerin önümüzdeki yıl hayata geçirileceği kaydedildi.
(İHA)