BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş Türkiye Kupası'nı iade ediyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası'nı federasyona iade etme kararı aldı

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, şike iddiaları netleşene kadar Türkiye Kupası'nı federasyona iade etme kararı aldı.

İŞTE FEDERASYON'UN BEŞİKTAŞ KARARI... TIKLAYIN

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, futbolda şike iddiaları kapsamında siyah-beyazlı kulübün futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve futbol takımının teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun tutuklanması üzerine bahsi geçen İstabul Büyükşehir Belediyespor ile oynanılan finalde kazanılan kupayı aklanana kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na iade etme kararı aldı.

PENALTILARLA KAZANMIŞTI

Beşiktaş'a ilk tebrik
Beşiktaş'ın kupayı iade kararına ilk yorum geldi.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bilindiği gibi 11 Mayıs 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye Kupası finalinde, siyah-beyazlı ekip normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçta penaltı atışları sonucu rakibini 6-5 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiröen, o maçı babası Erdoğan Demirören'in rahatsızlığı nedeniyle izleyememiş ve aceleyle hasteneye gitmişti. Siyah-beyazlı futbolcular İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u devirerek kazandıkları kupayı, moral olması amacıyla Erdoğan Demirören'in yanına götürmüştü.

3 İSME SAHİP ÇIKTI 

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in yargılama sonunda aklanacaklarına olan güveninin tam olduğunu açıkladı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, Beşiktaş camiasını son derece üzen gelişmeler üzerine Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde olağanüstü toplandığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Yönetim kurulumuzun, masumiyetlerine kalben inandığı arkadaşlarımızın gerçekleşecek yargılama sonunda aklanacaklarına güveni tamdır. Bu sürecin sonuna kadar 2010-2011 sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nı camiamızın da duygu ve düşüncelerine tercüman olduğumuza inanarak, Türkiye Futbol Federasyonu'na iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.''