BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

'Berlusconi'ye hayat kadını sağladınız' davası

İtalya'da sekiz kişiye, Başbakan Berlusconi ve bazı üst düzey kişilere hayat kadınları sağlamak suçlamasıyla dava açıldı.

Abone ol

İtalyan savcılar Başbakan Silvio Berlusconi'ye hayat kadınları sağlamakla suçlanan sekiz kişiye karşı yasal süreç başlattı.

Ülkenin güneyindeki Bari şehrinde yürütülen incelemeler sonucunda, Silvio Berlusconi'nin yakın çevresinden oldukları belirtilen iş arkadaşları ve dostları hakkında dava açıldı.

Başbakan Berlusconi davaya dâhil edilmezken, başbakanın avukatları tarafından yapılan açıklamada Berlusconi'nin sözkonusu kişilerin, iddia edilen faaliyetlere karıştıklarından haberdar olmadığı söylendi.

İddianamede sekiz kişinin aralarında Berlusconi'nin de bulunduğu tanınmış şahsiyetlere genç hayat kadınları sağladıkları ve karşılığında üst kademelerde bulunan bu kişilerden destek sağladıkları belirtildi.

Savcıların incelemelerinin yoğunlaştığı Bari kentinde süregelen bir diğer üst düzey soruşturmada, Barili iş adamı Giampaolo Tarantini'nin örgütlediği iddia edilen bir fuhuş çetesi araştırılıyor.

Tarantini önceki soruşturma kapsamında savcıları yanıltmak için, Başbakan Berlusconi'den 800 bin euro aldığı suçlamasıyla ceza evinde bulunuyor.

Sözkonusu davada Tarantini'ye yöneltilen suçlamalar arasında Berlusconi'nin Sardinya ve Roma'daki malikânelerinde düzenlenen partilere hayat kadınları temin etmek de yer alıyor.

Başbakan Berlusconi'nin avukatları bu iddiaları reddetmiş ve söz konusu partileri "dostların bir araya geldikleri eğlenceler" olarak tanımlamışlardı.

Başbakan Berlusconi 17 yaşındaki bir kıza cinsel ilişki için para ödediği suçlamasıyla yargılanıyor.