BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Berat Albayrak darbe gecesi yaşananları anlattı!

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte 15 Temmuz gecesi kaldıkları otelde yaşadıklarını canlı yayında anlattı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te darbe gecesi yaşananları anlattı.

Albayrak'ın konuşmasından satır başları;

İLK TELEFON ENİŞTEDE GELDİ

İlk telefon enişteden geldi. Askeri bir hareketlilik olduğuna dair bilgi geldi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la başka bir odaya geçerek, görüşmelere başladık.

ENDİŞE ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Endişe edilmemesi mümkün değil. Darbenin insan üzerindeki etkisini çocukluktan beri yaşadığım için bu durumu çok iyi biliyorum. Böyle bir darbe girişimi başarılı olamaz.

OKUMA SÜRECİNİ HIZLI YAPTIK

Danıştay saldırısı, AK Parti'nin kapatılma süreci, 17-25 Aralık gibi olayların okuma sürecini hızlı gerçekleştirdik.Cumhurbaşkanımızı halk hitabıyla birlikte milletin müdahalesi ortaya çıktı. Türkiye'deki tehdit olgusu uzun bir süre daha bitmeyecek.

CUMHURBAŞKANIMIZ KESİN KARARLAR ALDI

Karşı telefon görüşmeleri başladığında olayın kesinleşmesi süreci sürdü. Tespit olduktan sonra Cumhurbaşkanımız çok güçlü ve kesin kararlar attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap etmesi darbeye karşılı etkili bir adım oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın halkla bağı çok güçlü. Bu bağın en son neticesini darbe sürecinde gördük.

PARALEL YAPININ PROFİLİ KORKAK VE TAKİYYECİ

Farklı endişeleri sonunda kadar taşıyorsunuz. Paralel yapının genel profili korkak ve takiyyeci olmalarıdır. Korkak insan gücü eline geçirdiği zaman zalimden daha zalim hale geliyor. Paralel yapının akıl stratejisini ortaya koyan ekip en korkak olanlarıdır.

TEHDİT UZUN SÜRE BİTMEYECEK

Demokratik süreçler için adımları atacağız. Türkiye'de tehdit olgusu uzun süre bitmeyecek. Farklı durumlar olabilir. Sinema filmlerinde izleyemeyeceğimiz süreçler yaşandı. Bu yapıda çok ciddi şekilde bir çözülme var. Çeşitli yapılarda bulunan yapılanmalarla ilgili titiz çalışmalarımız var.

BU ÖRGÜT DAEŞ'TEN DAHA TEHLİKELİ

FETÖ'yle iç ve dışda mücadele sonunda kadar devam edecek.Bu örgüt benim için DAEŞ'ten dah tehlikelidir. 12 ay sene boyunca övdüğünüz bir hükümete siz savaş açıyorsunuz. Türkiye'de eğitim sistemiyle gençlerimizin beyinlerini nasıl yıkadığı belli oldu.

NEDEN BU KADAR HIZLI ORTAYA ÇIKTI?

Devlet olarak bizim müdahale konusunda nasıl davrandığımızı herkes biliyor.Bu darbenin bu kadar hızlı bir şekilde ortaya çıkmasının nedeni Yargıtay ve Danıştay'daki çalışmalarıdır. 

HABERİ ALDIKTAN SONRA...

Tüm senaryoların hepsi konuşuldu. Haberi aldıktan sonra Cumhurbaşkanı kendi inisiyatifiyle süreci yönetti.İnsan istiyor ki tüm ekiple gidelim. Hasan bey ailesini bıraktı.

ÇOK ENDİŞELENDİK

Orada bırakmamız gereken arkadaşlarımız oldu. Çok endişelendik açıkçası, her ne kadar hedef orası olmasa da. Nitekim 2 arkadaşımız şehit oldu.Dünyada böyle alçakça bir senaryo ve bunun sonrasındaki resimde yer almayı hangi insan kabul eder. Yedi sülalesini bu topraklarda lanetlenmeyi kim göze alabilir. Başarılı olsa da olmasa da. 

"4 ŞEHİR ALTERNATİFİ İLE İLGİLİ HAZIRLIK YAPILDI"

Darbenin düzmecesi varmış diyenin de aklından şüphe ederim.  Çocuklarımızı güzel bir üslupla teskin ettik. Bir şekilde teskin ettik.  4 şehir alternatifi ile ilgili hazırlığı biz yaptık. Dolayısıyla nereye gideceğimiz belli değildi.  Herkes inanılmaz sakin ve rahattı, hiçbir korku ve endişe yaşamadık. 

GENELKURMAY VE MİT'LE İLGİLİ ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK

Önümüzdeki dönemde OHAL'in amacı soruluyor, hızlı adım atabilmek için çıkarılan bir düzenlemeydi. Bunun için de çok ciddi adımlar atacağız. Jandarma ile ilgili, Genelkurmay, MİT ile ilgili bunların nereye bağlanacağına ilişkin tüm alternatifler çalışılıyor.