BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Ben de Alperenleri toplarım

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'bin bozkurt' polemiğine katıldı. Hem Erdoğan'a hem de Bahçeli'ye yüklendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin bozkurt polemiğine katılan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Bunların hepsi yalandan birbirine gürlüyor. Bir tek götürebilecek var. Ben Alperenleri götürürüm. Bir yere gidilecekse ben alır Alperenleri götürürüm'' diye konuştu.

Topçu, Ardahanlılarla bir düğün salonunda biraraya geldi ve partisinin bazı illerden milletvekili adaylarını tanıttı.

Genel seçimlerin sürprizinin denenmemiş tek siyasi parti olan BBP kadroları olacağını savunan Topçu, partisinin Anadolu çocuğunun devlete uzanan eli olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarını iptaline ilişkin kararını da değerlendiren Topçu, bu kararın aslında bütün partilere yönelik bir uygulama olduğunu kaydetti.

BİZ SOKAKLARI KAN GÖLÜNE ÇEVİRMEDİK

BDP'nin YSK'nın bu kararını kullandığını ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

''Yüksek Seçim Kurulu şunu yapmadı. 'Bunlar PKK'nın adayları, bunlara bir kahramanlık yapayım, falan'. Keşke öyle kurumlarımız olsa. Öyle değil. Yüksek Seçim Kurulu herkese yaptı. Konya adayımız bu belgeyi veremediği için düştü. Ama biz çıkıp sokakları kan gölü haline getirmedik.

YALANDAN GÜRLÜYORLAR

Birileri diyor ya '10 bin kişi alırım, gelirim'. Öbürü de diyor ki: 'Görürüz ben de alır gelirim'. Bunların hepsi yalandan birbirine gürlüyor. Bir tek götürebilecek var. Ben Alperenleri götürürüm. Bir yere gidilecekse ben alır Alperenleri götürürüm.''

İSTESEYDİM SEÇİMLER İPTAL OLURDU

Muhsin Yazıcıoğlu öldüğünde de meydana inmediklerini ve Alperenleri devletle karşı karşıya getirmek istemediklerini belirten Topçu, ''Bu devleti yönetenler çok iyi biliyorlar ki, isteseydim seçimler iptal olurdu'' diye konuştu. ''Kürt sorunu'' diye bir tanımlamayı kabul edemeyeceklerini dile getiren Topçu, Anadolu topraklarında insanların bin yıldır kardeşçe yaşadığını söyledi.

TERÖRDEN MHP SORUMLU

Bugün Türkiye'de terörün olmasından MHP'nin de sorumlu olduğunu ileri süren Topçu, ''Çünkü Öcalan'ın dosyasını Başbakanlıkta ben dolaştırmadım. O dolaştırdı'' dedi.

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Topçu, uygulanan politikaların istihdam yaratmaktan ve sorunlara gerçek çözümler üretmekten uzak olduğunu savundu. Topçu, partililerden seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırmalarını da istedi.