BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Destici teröre lanetledi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep'te meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Artık aklınızı başınıza alın. Millet sözün bittiği yerdedir. PKK'yı, onun siyasi sözcülerini, medyada kalemşörlerini lanetliyor büyük Türk milletine sabr-ı cemil tavsiye ediyorum'' ifadesini kullandı.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'teki patlamayı değerlendirdi.

Patlamada vefat eden vatandaşların ''şehit mesabesinde'' olduklarını belirten Destici, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

PKK'ya karşı milleti oyalamaktan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Destici açıklamasında şunları kaydetti:

''Sayın Başbakanı ve Hükümeti gereğini yapmaya davet ediyorum. İdam cezası geri getirilmeli ve teröristlerle sarmaş dolaş olan, millete ve devlete karşı pervasızca ağzına gelen her şeyi söyleyen, açıkça savaş açan, tehdit eden, TBMM'de PKK'nın sözcülüğünü yapan sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları acilen kaldırılıp hukuki süreç başlatılmalıdır. Bunlar asla Müslüman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildirler ve olamazlar da. Bunlara karşı derhal topyekün bir mücadele başlatılmalı ve bu beladan artık milletimiz kurtarılmalıdır. Devleti yönetenler, hükümet edenler terörü yok edecek topyekün bir mücadele süreci başlatmazlarsa bu vebale ortaktırlar.''

Türk milletinin provokasyonlara ve oyunlara alet olmaması gerektiğini belirten Destici, ''Artık aklınızı başınıza alın. Millet sözün bittiği yerdedir. PKK'yı, onun siyasi sözcülerini, medyada kalemşörlerini lanetliyor büyük Türk Milletine sabr-ı cemil tavsiye ediyorum'' değerlendirmesinde bulundu.