BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  GÜNCEL

BBC Türkçe muhabirine gazetecilik ödülü

Muhabirimiz Çağıl Kasapoğlu, Diyarbakır ve Kobani sınırıdan yazdığı haber dizisi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği 2014 Yılının Başarılı Gazetecileri ödülüne internet medyası dalında layık görüldü.

Abone ol

BBC Türkçe muhabiri Çağıl Kasapoğlu, 6-8 Ekim Kobani eylemleri ve Kobani sınırından izlenimleri ile Çağdaş Gazeteciler Derneği 2014 yılı Başarılı Gazeteciler ödülünün internet medyası kategorisinde sahibi oldu.

Kasapoğlu, 6-8 Ekim Kobani protestolarının ardından Diyarbakır, Suruç ve Türkiye - Suriye sınırına giderek Kobani'deki savaş ve bu savaşın Türkiye'de yarattğı gerilime ilişkin haberler ve izlenimler aktarmıştı.

Kasapoğlu'nun ödüle layık görülen haberleri şöyle:

Diyarbakır, 6-8 Ekim Kobani eylemleri:

Sınırdan izlenimler:

ÇGD ödülleri

Çağdaş Gazeteciler Derneği, haber kategorisindeki ödülünü Doğan Haber Ajansı'ndan Ferit Demir'e "TOKİ Zengine Çalışıyor" haberi ile verdi. Fotoğraf ödülü de DHA'dan ümit Kozan'a giderken, televizyon haberi ödülüne ise Haber Türk'ten IŞİD'den kaçan Ezidiler haberi ile Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu layık görüldü.

Uğur Mumcu araştırmacı gazetecilik ödülüne Birgün gazetesinden Uğur Koç "Zanlının Telefonundan AKP'li Vekil Aranmış" haberi ile, röportaj kategorisinde ise Milliyet'ten Ömür Ünver "
"IŞİD Militanı Türk Çocuk" isimli haberi ile layık görüldü.

Onur ödülü 'Soma madencilerine ve emekçilere'

Derneğin Özel Onur Ödülü ise "Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasından sağ kurtulduktan sonra ambulansta sedyeye yatırılırken "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen Murat Yalçın ve kendisi son anda faciadan kurtulan, faciada ölen ağabeyi Nuran Yankın'ın cesedini taşıdığı battaniyeyi "ihtiyacı olan başka biri kullanır" diyerek Kızılay'a iade eden, Ahmet Yankın şahsında bütün onurlu emekçilere" verildi.

Kasapoğlu kimdir?

Kasapoğlu gazeteciliğe üniversite yıllarında CNN Türk televizyonunda stajyer olarak başladı. Eğitimini tamamladıktan sonra bir buçuk yıl yaşadığı Beyrut'tan geçtiği haberler aralarında Daily Star, Hürriyet Daily News, Now Lebanon ve Radikal'in de olduğu yayın kuruluşlarında yayınlandı. Kasapoğlu, daha sonra Radikal gazetesinde 1.5 yıl dış haberler editörü olarak çalıştı. 2012 yılından bu yana BBC Türkçe'de çalışıyor.