BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

Bayram trafiği son yol durumu 01.07.2016 alternatif güzergahlar!

Bayram trafiği yol durumu bilgilerini en son güncel verilerle internethaber.com'dan takip edebilirsiniz. İstanbul, Kocaeli, Gebze, Topçular, Bolu ve Çanakkale'de bayram trafiği son durum haberimizde.

Abone ol

Bayram tatili trafiği bu yıl erken başladı. Ramazan Bayramı tatili başlamadan bayram trafiği kendini gösterdi. Bayram trafiği son yol durumunu gün boyu güncellenen verilerle internethaber.com'dan takip edebilirsiniz. Bayram trafiği yoğunluk haritası ve trafiksiz alternatif güzergahlara da haberimizden ulaşabilirsiniz.

Özellikle bayram tatili için memleketlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşların merak ettiği İstanbul trafik durumu, saat 15:00 itibariyle %50'leri gösteriyor. İstanbul canlı trafik durumu ve yoğunluk durumuna göre alternatif güzergahlara ilişkin bilgiler haberimizde.

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 67'ye ulaştı. Sürücüler saat 16.30 itibariyle Anadolu Yakası istikametinde Mahmutbey gişelerden Hasdal'a 99 dakikada ulaşabiliyorlar. Trafik yoğunluğunun ilerleyen saatlerde daha da artması bekleniyor.

TEM'DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Trafiğe yakalanmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkanlar, TEM’inAnkara yönünde yoğunluğa yol açtı. TEM’in Abant, Bolu, Yeniçağa ve Gerede kesimlerinde görülen yoğunluk, zaman zaman maddi hasarlı kazaların da meydana gelmesiyle arttı. Uzun araç konvoyları oluşurken trafik bazen durma noktasına geldi.

DİNLENME TESİSLERİNDE YOĞUNLUK HAT SAFHADA

Her sene yollarda yaşanan araç trafiğine takılmamak için Ramazan Bayramı tatiline erken çıkan vatandaşlar dinlenme tesislerinde yoğunluğa sebep oldu.

İstanbul ve çevre illerden memleketlerine tatile giden vatandaşlar, sabah saatlerinde mola verme ihtiyacı duyunca Bolu'daki dinlenme tesislerinde yoğunluk yaşandı. Tesislerin park alanlarında yer bulamayan sürücüler araçlarını karayolu kenarına park etmek zorunda kaldı.

Öte yandan Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara yönünde meydana gelen trafik kazası, trafikte yavaşlamaya ve yoğunluğa sebep oldu.

BAYRAM TRAFİĞİ ERKEN BAŞLADI

Bugün akşam mesai bitimiyle başlayacak Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin erken yola çıkmasıyla Anadolu yakasına geçişlerde trafik gece geç saatlere kadar devam etti.

TEM otoyolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.  

bayram trafiği son yol durumu 1 temmuz 2016 cuma alternatif güzergahlar

FSM YOL DURUMU TRAFİK DURDU

 Fatih Sultan Mehmet  Köprüsü’nde trafik adeta kilitlendi. Köprüdeki yoğunluk sabah 05:00'e kadar devam etti.  

TEM YOL DURUMU ANKARA İSTİKAMETİ

Ağır tonajlı araçların da saat 22.00 itibariyle trafiğe çıkmasıyla TEM Otoyolu’nda yoğunluk daha fazla hissedildi. Özellikle Tem Otoyolu Ümraniye mevkii Ankara istikametinde trafik durma noktasına geldi.

BU SAATLERDE BAYRAM TRAFİĞİNE ÇIKMAYIN

Trafik Müfettişi Selçuk Dedeoğlu, bayram trafiğine çıkacaklara şu uyarılarda bulundu:

"Yola çıkışlar bayramdan bir önce veya bir gün sonra yapılmalı. Çünkü insanlar yarış için start almış gibi akın akın yola çıkacaklar.

Herkes aynı anda çıktığından ana arterlerle beraber alternatif güzergâhlar da tıkanıyor. Öğlen 12.00-15.00 saatleri arası gece ise 00.00-05.00 arası vücut uykuya yatkın olduğundan yola çıkmayın.

İftarda aşır yiyip direksiyona geçmeyin. En fazla 2 saatte bir 15 dk araçtan inerek hareket edilmeli."

BAYRAM TRAFİĞİNDE BU YOLLARA DİKKAT!

-TEM Otoyolunun Metris Kavşağı-Levent 1. Kavşağı arasında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları için İstanbul-Ankara istikametinde 22.00- 06.00 saatleri arasında çalışma yapılan şerit trafiğe kapatılarak 08.08.2016 tarihine dek ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.

-Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı Kavşağı ile Abant Kavşağı arasında üst yapı yenileme çalışması nedeniyle İstanbul-Ankara istikametinde otoyol üzerinde bulunan tünel ve viyadük geçişlerinde trafiğin iki yönlü sağlanabilmesi amacıyla Kaynaşlı Kavşağı-Abant Kavşağı arası yol trafiğe kapatılarak ulaşım Kaynaşlı Kavşağından D-100 yoluna yönlendirilerek Abant Kavşağından otoyola tekrar katılım sağlanıyor.

-TEM Otoyolunun Kapıkule-Edirne Batı Kavşağı-Kınalı Kavşağı Kesimi arasında bulunan köprü, viyadük ve üst geçitlerde yaya korkuluklarının yenilenmesi çalışmaları nedeniyle her gün 07.00-19.00 saatleri arasında her iki yönde emniyet şeridi ve sağ şerit, gerektiğinde ise kısa süreli sol şerit trafiğe kapatılarak ula- şım diğer şeritlerden sağlanıyor. Uygulama 10.08.2016’ya dek devam edecek.