BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Bayram trafiği son durum fena Bolu, Çanakkale, Bodrum kilit!

Bayram trafiğinde son durum fena. TEM Kocaeli ve Bolu bölgelerinde yoğunluk görülürken, Çanakkale'de feribot sırası kilometrelere ulaştı. Bodrum girişi ise felç durumda.

Abone ol

Bayram trafiği İstanbul dışında kilit noktalarda sürüyor. İstanbul'da trafik yoğunluğu dün gece sahur itibariyle azaldı. Ancak büyükşehirlerden tatil bölgelerine gitmeye çalışanlar kilit noktalarda saatlerce trafikte kaldı. TEM Kocaeli ve Bolu'da yer yer yoğunluklar yaşanırken, Çanakkale Feribot geçiş noktalarında kilometrelerce kuyruk var. Tatilin en gözde mekanlarından Bodrum'da ise durum tam bir felaket. Bodrum merkeze son 10 kilometre kala başlayan trafik 4 saatte alışabiliyor. 

ÇANAKKALE'DE FERİBOT KUYRUĞU 5 KİLOMETREYE UZADI

İstanbul başta olmak üzere Trakya’daki kentlerden tatilini geçirecekleri yerlere gitmek için yola çıkanlar, bu sabahtan itibaren feribot iskelelerinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

En büyük yoğunluk ise Çanakkale Boğazı’nın geçildiği Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarında yaşandı. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde, uzun araç kuyrukları oluştu. Özellikle Eceabat’tan Çanakkale’ye geçmek için sıraya giren tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruğu 5 kilometreye ulaştı. Kilye Koyu’nu geçen kuyrukta bekleyen tatilciler, bunaltan sıcak havada feribot beklerken zor anlar yaşadı.

Tatilini Gökçeada’da geçirecekler Kabatepe feribot iskelesinde, Bozcaada’ya gidecek olan tatilciler ise Geyikli feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Gökçeada’ya gitmek üzere Kabatepe feribot iskelesine gelen tatilciler, yeni uygulanan online bilet sistemine tepki gösterdi. Sürücüler, bu uygulamanın ilk günü olduğunu ve bayram öncesinde böyle bir denemenin yapılmasının talihsizlik olduğunu belirtti.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Gelibolu-Lapseki, Eceabat- Çanakkale, Kilitbahir- Çanakkale, Kabatepe- Gökçeada ve Geyikli- Bozcaada hatlarında toplam 17 feribot ile saatsiz olarak sefer yapıyor.

10 KİLOMETRELİK YOL 4 SAAT

Bayram tatili nedeniyle Bodrum’a gelen vatandaşlar ilçeye 10 kilo metre kala trafik kuyruğuna takıldı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu tatil yöresinde adım atacak yer kalmadı. Yaklaşık 15 dakikalık yolu 4 saatte gelebilen vatandaşların ilk işi ise denize girip serinlemek oldu.

35 bin nüfuslu ilçeye akın akın gelen vatandaşlar nedeniyle Bodrum’da adeta adım atacak yer kalmadı. Muğla genelindeki sahil kesimlerine yaklaşık 3 milyon turistin gelmesi beklenirken Bodrum nüfusunun ise bayramda yaklaşık 1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Yoğunluk nedeniyle birçok uçak firmasının da yurt içi ve yurt dışı hatlarına ek sefer koyduğu öğrenildi. Bodrum’un Antalya’dan sonra en çok tercih edilen bölge olduğu kaydedildi. Otobüs firmaları da ilçeye seferlerini 2 katına çıkardı.