BIST 10.347
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.460,16
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan Erdoğana gezi eleştirisi

CHP lideri Baykal Erdoğan'ın Meksika gezisine devam etmesini eleştirdi: Vicdani anlayışı izin veriyorsa...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Tokat’tan gelen 7 şehit haberinden sonra Başbakan programını kesmemesine yönelik tepkiler sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ardından CHP lideri Baykal da sert konuştu. Türkiye’nin yangın yerine döndüğünü söyleyen Baykal, “Böyle bir durumda eğer vicdani anlayışı buna izin veriyorsa tabi gezisine devam edebilir. Taktir onun” dedi.

CHP lideri Baykal grup toplantısı çıkışında Başbakan Erdoğan’ın ABD ve Meksika gezisine devam etmesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Baykal şöyle konuştu:

“Türkiye acı bir dönemden geçiyor. Böyle bir durumun ortaya çıkması doğrudan başbakanlığın sorumluluğu altında. Başbakan vicdanı anlayışı eğer izin veriyorsa tabiî ki taktir ettiği gibi programını tanzim eder. Ama Türkiye vatandaşları “Devlet nerede, hukuk nerede, iktidar nerede, can güvenliği nerede” diye feryat ediyor. Böyle bir manzara içinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan Türkiye’yi buraya getiren süreçle ilgili ciddi bir değerlendirme yapmaya ihtiyaç vardır. Durum ortada Türkiye yangın yerine dönmüş. Böyle bir durumda eğer vicdani anlayışı buna izin veriyorsa devam edebilir taktir onun.”