BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Oğlumun kıyafetini giyeceğim

Evlat acısıyla yanan baba konuşmakta güçlük çekiyordu. Şehit babası Sarıbaş işte böyle konuştu.

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde gerçekleştirilen terörist saldırıda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş'ın babası Talip Sarıbaş, ''Yavrumun kanı yerde kalmayacak. Komutanlardan izin alıp ben de oğlumun kıyafetini giyeceğim'' dedi.

Telefonda hasta olduğunu söylemiş

Şehit babası Sarıbaş, Bahçelievler Kocasinan Mahallesi Erguvan Sokak'taki evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlu ile en son saldırıdan bir gün önce telefonla konuştuklarını ifade ederek, telefonda oğlunun kendilerine hasta olduğunu ve doktora gideceğini söylediğini anlattı.

Sarıbaş, ''Dün doktora gidecekti. Bilmiyoruz gitti mi, sonra bu haber geldi. Oğlum, seni ben böyle mi gönderdim? Yavrumun kanı yerde kalmayacak. Komutanlardan izin alıp ben de oğlumun kıyafetini giyeceğim'' diye konuştu.

Askerlerden birine sarıldı

Oğlunun bir ay önce Tokat'a gittiğini belirten acılı baba, oğlunun çevresinde çok sevildiğini, karıncayı bile ezmediğini, elinden her iş gelen çok becerikli bir çocuk olduğunu söyledi. Evinin önünde bekleyen askerlerden birine sarılan acıla baba, uzun süre gözyaşı döktü. Şehit babasının sarıldığı askerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Evde bulunan yakınları, Cengiz Sarıbaş'ın askere gitmeden önce uzun olan saçlarını kesip bir poşetin içinde sakladığını ifade ederek, poşetteki saçları basın mensuplarına gösterdiler.

Daha sonra, şehit babası Talip ile anne Gülyas ile Cengiz Sarıbaş'ın kardeşleri Vural, Türkan, Tülay, Gülcan Sarıbaş ile diğer akrabaları, cenazeyi almak üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Bu arada, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Giresunlu olan Sarıbaş ailesine başsağlığı dilemek üzere Bahçelievler'deki eve geldi.

Yaman, aile cenazeyi almak üzere Atatürk Havalimanı'nda olduğu için şehit erin amcası Halil Sarıbaş'a başsağlığı dileklerini iletti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da Sarıbaş ailesine başsağlığı mesajı içeren bir telgraf gönderdiği bildirildi.

Öte yandan, bir grup lise öğrencisi de Sarıbaş'ın evinin önünde toplanarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Grup, ardından ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz'' şeklinde sloganlar attı.

Sarıbaş'ın evinin bulunduğu sokaktaki evlere de Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Bilgi işlem görevlisi olara çalışıyordu

5 kardeşin en küçüğü olan 20 yaşındaki Cengiz Sarıbaş'ın askere gitmeden önce özel bir şirkette bilgi işlem görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi.

Sarıbaş'ın, acemi eğitimini Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde tamamladığı, bir ay önce dağıtım iznine geldiği ve izninin ardından vatani görevini tamamlamak üzere Tokat'a gittiği öğrenildi.