BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

Başsavcı'dan Arınç'ın cemaat itirafına şok cevap!

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'ten Bülent Arınç iması: Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz' diyor. herkes hesap verecek.

Abone ol

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz' diyor. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum" dedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Bülent Arınç'ın "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" sözlerinin ardından,"Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz' diyor. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek" dedi.

Darbe girişimi ve ardından yaşananlarla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, açıklama yaptı. 15 Temmuz gecesi Manisa'da yaşananları anlatan Şimşek şunları söyledi:

"Batı kışla, Doğu Kışla ve İl Jandarma Alay Komutanlığı var. Askeri kışlalar içinde Doğu Kışlası'nda hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Batı Kışlası'nda Manisa Garnizon Komutanı Yavuz Ekrem Arslan'ın Manisa Sıkıyönetim Komutanı olarak listede adının yer aldığı daha sonraki ele geçen bilgi ve belgelerden ortaya çıktı. Olay gecesi kendisi Gümüldür'deymiş. Yerine bakan Merkez Komutanı Murat Yıldız, İl Emniyet Müdürü'nü arayarak 'ordunun yönetime el koyduğunu, herhangi bir güçlük çıkartmamaları gerektiğini, kendilerinden gelecek emirlere uygun hareket etmeleri gerektiğini' içeren telkin ve tavsiyelerde bulunmuş. Emniyet Müdürü de bu talimata uymayacaklarını söylemiş. Olaydan 5-10 dakika sonra Emniyet Müdürü beni aradı. Ben bu gelişmeler üzerine Garnizon Komutanı Yavuz Ekrem Arslan ve Murat Yıldız'ın gözaltı talimatı verildiğini kendilerine ilettim. Yazılı gözaltı kararı çıkartıldı. Polisle birlikte Batı Kışlası'nın nizamiye kapısına gidildi. Kendilerinin teslim olmayacaklarını, bunun emir komuta zinciri içerisinde yapıldığını söyleyerek gözaltı kararını reddettiler. Kışla etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Kışla dışına çıkmalarına müsaade edilmedi. Sabah 07.00 civarında teslim olacakları bilgisi geldi."

Başsavcı Şimşek, İl Jandarma Komutanlığı'na vekalet eden Albay Ahmet Çiçek, bir yüzbaşı, 3 askeri personelin gözaltına alınıp yasal işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. Başsavcı Şimşek, gözaltı kararı verilen ve tutuklanan kişilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen'e ait belgeler, CD ve yazışmaların yer aldığını belirterek, "Elimize geçen bilgi, belge ve deliller var. Cep telefonları, bilgisayarlarına el konuldu" dedi. 

'FETHULLAHÇI OLDUKLARINI KABUL ETMEDİLER'

Tutuklanan Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Murat Yıldız'ın ifadelerinde, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduklarını kabul etmediklerini açıklayan Başsavcı Şimşek, komutanların kendilerine gelen emirler doğrultusunda hareket ettiklerini söylediklerini anlattı. 

21 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Manisa'daki hakim ve savcıların açığa alınma ve gözaltı kararlarıyla ilgili bilgi veren Başsavcı Şimşek, şu ana kadar askeriyeden 7 kişinin gözaltına alınıp 5'inin tutuklandığını, 2'sinin de adli kontrolle serbest kaldığını ifade etti. Hakim ve savcılardan da 32'si hakkında işlem yapıldığını ve 21'inin tutuklandığını kaydeden Şimşek, 1 hakimin de yakalanamadığını ve arandığını duyurdu. 

'SON VURUŞU YAPMAK İSTEDİLER'

Fethullahçı terör örgütü üyelerinin devletin her kademesinde örgütlendiğini söyleyen Şimşek,"Vali yardımcıları, kaymakamlar alınıyor, öğretim görevlileri alınıyor. Dar bir kesimin yapılanması değil. Artık bu netleşti. Bunlar son vuruşu da 15 Temmuz'da yapmak istediler. Ancak milletin ve siyasilerin dik duruşu ile amaçlarına ulaşamadılar. Bundan sonra soruşturmalar adli ve idari olarak devam edecek. Çünkü elde ciddi bilgi ve doneler var" dedi. 

İSİM VERMEDEN O KİŞİYE SERT SÖZLER

Açıklamasında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın darbeden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamadaki sözlerini de hedef alan Başsavcı Şimşek, isim vermeden tepki gösterdi. Manisa'da başörtülülere kelepçe vurulması olayının ardından görevden alınan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'i de bu uğurda kaybettiklerini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz işini son derece güzel yapan bir emniyet müdürünü bu uğurda kaybettik. Ne yapmıştı ki adam. Ama düşünün, o tarihte bile alanda çok güçlüydüler. Bunlara destek olan kişiler bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes, bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek. Bunun hiç şakası yok. Bu kadar sıkıntıdan sonra, şartlar bu hale gelince kenara çekileyim, ben seyredeyim. Öyle bir şey yok. Bunlarla işbirliği yapan herkes hesap verecek. Ama bunlarla irtibatı olan gariban memurlar, askeri ücretle evini geçindirenler, bunlardan kopsunlar artık."

PARA TRANSFERİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA YÜRÜYOR

Başsavcı Şimşek, Bank Asya'ya el konulmasının ardından para döngüsünün diğer bankalar üzerinden sağlandığı bilgisine ulaştıklarını belirterek, "O dosyalarda gizlilik kararı var. Davasını en kısa zamanda açacağız. Bu tür idari ve mali yapılandırmalara ilişkin dosyaları kısa sürede tamamlayamıyoruz. Ekonomik güce büyük değer veriyorlar. Sahada inançlı insanların üzerinden din sömürüsü yapıyorlar. Vatandaş boyutunda yürüttüğümüz soruşturmalarda gerçekten dini inancı olan, suiistimal edilen insanlar var. Bunlara çok üzülüyorum. Bunlar kolundaki bileziğini veren kadınlardır. Bu paralar, verilen amaç dışında harcanıyor. Bank Asya'da himmet adı altına toplanıyor, yurtdışına transfer ediliyordu. Bu saatten sonra bu insanların kimseyi kandırma şansları yok. Buradan çağrı yapıyorum. Artık insanlar kendilerine gelsin. Bunlarla irtibatı olanlar irtibatını kessin. Vatanının, milletinin yanında yer alsın. Herkes kendine gelsin" diye konuştu. 

'KİMLİKSİZ DIŞARI ÇIKMAYIN'

Olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından birçok kişinin paniğe kapılarak kendisini aradığını anlatan Şimşek, olağanüstü hal ile ilgili bilgi verdi. Vatandaşlara çağrı yapan Şimşek,"Yanınıza kimliğini almadan dışarı çıkmayın. Bu büyük sıkıntılara neden olabilir" dedi.