BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan flaş El Bab açıklaması!

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında El Bab'ın büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında vekillere seslendi.

Konuşmasının büyük bölümünü referanduma ayıran Başbakan Binali Yıldırım El Bab operasyonuyla ilgili krtik bir bilgi verdi. ''El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı'' Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

KRİTİK EL BAB AÇIKLAMASI

El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı. Tedbiri asla elden bırakmayacağız.

BU ANAYAS 1982 MODEL

Bu anayasa 1982 model yolda kalıyor, tekliyor. Hayırcılar ittirirsek belki çalışır diyor. Çalışmaz. Milleti yormayın.

PKK HDP FETÖ GEMİSİ YÜRÜMEZ

Bir de bu hayırcılar var. Kelime oyunlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Hele HDP, PKK ve FETÖ gemisi hiç yürümez.

AK PARTİ AÇIKLAMA YAPSIN DİYE BEKLİYORLAR

İktidar bir hafta sussa muhalefet ne yapacak merak ediyorum. Muhalefet AK Parti açıklama yapsın diye bekliyor. İktidarın her işine muhaflif olmayı marifet sayıyorlar.

Terör örgütüyle topyekun mücadeleye girmiş durumdayız. Bu CHP iktidarın her şeyine muhalif olması üzerinden siyaset yapıyorlar. Biz Türkiye'de demokrasinin başını öne eğdirecek bir olay daha yaşansın istemiyoruz. 

GÖREVDEN ATILANLARA YARGI YOLU AÇILIYOR

Görevden atılan haksızlık yapıldığını düşünenlere yargı yolu açılıyor. Çalışma için komisyon kurduk.

ABD'DEN SOMUT ADIM BEKLİYORUZ

FETÖ'nün elebaşısının iadesi için girişimlerimiz devam ediyor. Türkiye'de yaşanmış bir katliamın birinci dereceden sorumlusu ABD'de keyif içinde yaşayamaz, kabul edemeyiz.Yeni ABD yönetiminin terörist başının iadesi konusunda somut adım atacağını umuyoruz.

"SIKINTILARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Reel sektörü desteklemeye devam edeceğiz. Daha geçen hafta bütün KOBİ'lere 30 ila 50 bin lira arasında kredi verme kararı aldık. Bunun uygulaması için süreci başlattık. Böylece sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Şartları tutan herkesi bu imkandan faydalandıracağız. 2017 yılı için ilk 3 ay sigorta primlerini yılın son 3 ayına ertelemiştik, bu yürürlüğe girdi. Çiftçilerimizin, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine borçlarını 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıyoruz.

"BATTIK DİYENLERİN SESİ ÇIKMIYOR"

Birkaç hafta için döviz kurlarında bir hareketlenme oldu. Şimdi yüzde 7-8'e varan düşüş var. Battık diyenlerin sesi çıkmıyor. Küresel dalgalanmalarla başlayan oynaklık geçicidir. Etkileri sınırlı kalacaktır. 2017 baharından itibaren Türkiye şaha kalkmaya devam edecektir."

KAMPANYA BAŞLANGICI 25 ŞUBAT'TA

AK Parti ana kademe yöneticileri, milletvekillerimiz, kadın-gençlik kollarımız, temsilcilerimiz bütün makamlarımız, bütün teşkilatımız iki ay içerisinde sahadayız. Önce 25 Şubat'ta Ankara Arena'da kampanyamızın başlangıcını gerçekleştireceğiz.