BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım ilk kez anlattı! Hayatımın dönüm noktası...

İzmir'de halka hitap eden Başbakan Yıldırım, "Hayatımın dönüm noktası 2011'in Mart ayıdır. İzmir'den milletvekili adayı gösterildiğimde çok endişelenmiştim" dedi.

Abone ol

Başbakan olmasının ardından ilk kez İzmirlilerle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yıldırım, hayatının dönüm noktası 2011 Mart ayı milletvekilliği gösterilmesi olduğunu belirtti. Yıldırım, "Çok endişelendim, acaba nelerle karşılaşacağım: Ama İzmir'e gelince muhteşem coşkuyu görünce İzmir benim şehrim, İzmirli benim kardeşim, yol arkadaşım dedim. Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğimi tüm şarkılarda bana her şey sizi, İzmir'i hatırlatıyor" dedi.



"İZMİR'İ İSTANBUL'LA YARIŞAN KENT HALİNE GETİRECEĞİZ"

Hayatının dönüm noktası 2011 Mart ayı milletvekilliği gösterilmesi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Çok endişelendim, acaba nelerle karşılaşacağım: Ama İzmir'e gelince muhteşem coşkuyu görünce İzmir benim şehrim, İzmirli benim kardeşim, yol arkadaşım dedim. Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğimi tüm şarkılarda bana her şey sizi, İzmir'i hatırlatıyor. İzmir deyip geçmeyin. İlk kurşunun atıldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir. Ama İzmir son 20 yıl içinde gelişmesini tamamlayamadı.

İzmir geri kaldı. Ama hiç merak etmeyin. İzmir'in hizmet açığını ortadan kaldıracak ve İzmir'i tekrar İstanbul ile yarışan il yapmaya kararlıyız. İşte şimdi Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da açıyoruz. İki yıl sonra Bursa-İzmir arası da bitecek. Ver elini İstanbul. 3 saatten az sürede İstanbul'da olacağız. İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Körfez geçişini getireceğiz. Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" diye konuştu.