BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan dinleyenleri biliyordu!

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazı ile ilgili, “Gerçekten dinlenmişse bir vahamet var, dinlenmemişse bir manipülasyon var. Biri dinliyorsa Başbakan kesin biliyordur.” dedi.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de yasa dışı izleme ve dinlemelerin arttığını, kişisel verilerin izinsiz olarak elde edilerek depolandığını belirtti. İnternet ortamında her türlü bilginin habersiz toplandığını kaydeden Erdal Aksünger, mevcut 5651 Sayılı İnternet Ortamına Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a alternatif olarak, Türkiye’ye ve uluslar arası hukuka uygun yeni bir yasa çalışması yapılması için çalışacaklarını aktardı.

BAŞBAKAN'A YÖNELİK DİNLEMELER

Aksünger’e basın mensupları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’a yönelik dinlemeleri de sorudu. Aksünger, “Bu iki ihtimalli bir konu. Gerçekten dinlenmişse bir vahamet var. Dinlenmemişse bir manipülasyon var. Eğer dinlenmişse, birinci ihtimalde ciddi zafiyetler olduğunu düşünmek lazım. Bu işi bilen insanlar olarak söylüyorum, aklıma çok yatmıyor. Bir Başbakan’ın çalışma ofisi, her gün, istihbarat elemanları tarafından kontrol ediliyordur, diye düşünüyorum. Edilmiyorsa bir zafiyet zaten vardır. Eğer o oraya konmuşsa, çok uzakta bir adamı aramak bence mümkün değildir. Çünkü Başbakan’ın ofisinin etrafında, çok kısa mesafeli yerlere kimseyi sokmuyorlardır diye tahmin ediyorum. İkinci ihtimal olan manipülasyonda ise şu geliyor aklıma: ‘Daha içeriye tıkılacak adam çok, derin devleti yerle bir edemedik, daha tıkacağımız adamları arıyoruz’, söylemi vardır. Eğer biri dinliyorsa, Başbakan biliyordur. Eğer öyle bir şey varsa, kesin biliyordur Başbakan. Ama ikinci şıktaki manipülasyonda başka bir siyasi süreci takip etmek için aslında zemin hazırlamak olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 'Manipülasyon Abdullah Öcalan ile başlatılan görüşme süreci ile ilgili olabilir mi?' sorusu üzerine Aksünger, “Oraya yormuyorum konuyu, başka dinamikleri var Başbakan’ın kafasında. Eğer o manipülasyonsa konu o dinamikleri biraz yukarı getirmek istiyor. Zemin hazırlamak istenilen konu farklı bence.” diye konuştu.