BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan sabah namazı sonrası Gül açıklaması

Başbakan Davutoğlu Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine ilişkin 'Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa da her zaman AK Parti'nin kapıları açıktır' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Sare Davutoğlu ile birlikte sabah namazını Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kılmasının ardından, cami çıkışında Hacı Bayram-ı Veli Türbesini de ziyaret etti. Cami çıkışı Başbakan'a Abdullah Gül'ün "Aktif siyasete dönmeyeceğim" sözleri soruldu. Davutoğlu, net konuştu: Kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır.

davutoglu.20150314100803.jpgDAVUTOĞLU, GÜL'ÜN AÇIKLAMASININ ARDINDAN İLK KEZ KONUŞTU

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine ilişkin soruya ise "Sayın Gül'ün AK Parti'ye gelişi konusunda herhangi bir ek açıklamaya dahi ihtiyaç yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin içinde olmuştur. Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır" dedi.

aa_picture_20150314_4774665_web.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cami çıkışında vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

abdullah-gul-kopya.20150314100826.jpg

GÜL ADAYLIK KONUSUNU KESİN OLARAK REDDETMİŞTİ

Haftalardır, Türkiye'nin siyasi gündemini meşgul eden "11. Cumhurbaşkanı siyasete dönecek mi?" sorularına son nokta bizzat Abdullah Gül'den geldi. Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Yazılanlar tamamen benim dışımda gelişen şeyler. Aktif siyasete katılmak gibi bir düşüncem yok. Şu anda aktif siyasetin içerisinde olmayacağım." dedi.

Gül'ün açıklamaları şöyle:

"BENİMLE İLGİLİ SÖYLENENLER YAZILANLAR TAMAMEN BİLGİM DIŞINDA"

"Bu konuda düşüncelerimi sizinle paylaşayım. Öncelikle benimle ilgili söylenenler yazılanlar tamamen bilgim dışımda. Arkadaşlarla oturup konuşmuşluğumuz bu konularla ilgili söz konusu değil. Ayrıca cumhurbaşkanlığı sürem bitip ayrılırken o gün de bu tip sorunlar sorulmuştu, aktif siyasetle ilgili. O günkü söylediklerim, bugün de benim için geçerlidir. Şu anda böyle bir düşüncem yok. Sorulduğunda da hep söyledim."

"ŞÜPHESİZ Kİ BEN AK PARTİ'NİN KURUCUSUYUM..."

"Şüphesiz ki ben AK Parti'nin kurucusuyum. Bundan sonra da bütün birikimimi devletim milletim halkım için şüphesiz vermeye devam edeceğim. Yoksa sadece bunları kendime saklayacak halim yoktur. Bunun için sadece siyasetin içinde olmak da gerekmiyor. Arkadaşlar sorumlulukları aldılar devam ediyorlar, onların başarılı olmalarını istiyorum. Ben de yeri geldiğimde, üstüme düşenleri fikirlerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım."

ERDOĞAN, "GÜZEL OLUR, İSABETLİ OLUR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Gül'ün geri dönüşüyle ilgili ilk kez konuşmuş "Bu Abdullah Gül beyin kendi kararı, kendi takdiridir. Böyle bir şey düşünürse güzel olur, isabetli olur, hayırlı olur." açıklamasında bulunmuştu.