BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız'dan kahreden açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının 245'e ulaştığını açıkladı.

Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk açıklanan rakamlardan bugüne gelindiğinde tablonun kendileri için daha karamsar olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, maden ocağında 15 yaşında bir işçinin çalıştırıldığı iddiasını ise yalanladı.
 
Bakan Taner Yıldız, Soma'da gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Yıldız'ın açıklamaları:
 
"Onların kazandığı para benim kazandığım paradan daha helal. Biz ancak arkadaşlarımıza ulaştığımız kadar bu rakamları sizlerle paylaşacağız. Zaman geçtikçe ümit ettiğimiz tablolarla daha fazla karşılaşıyoruz. Amacımız bu gece içerisinde belli bir işçiye daha ulaşmaktır.
 
Dün geceden buyana hem asli işimiz olan işçilerimize ulaşmak gayretlerimiz bir de olumsuz duyurularla uğraşmak zorunda kaldık. Şu anda bizim tek amacımız ne soruşturma ne idare konuda bir çalışma yapmaktır. Bizim şu anda tek odaklandığımız nokta işçi kardeşlerimize ulaşmaktır. Örneğin biz kan felan aramadım ama hastanelere akın oldu. Bir çok algı operasyonlarıyla uğraşıyoruz. Bu madende kesinlikle ve kesinlikle 15 yaşında bir işçi çalışmıyor.
 
Ocağın bir kısmında yaklaşık 20-21 kişilik bir gruptan bahsediliyor, onları oradan almamız lazım. Oraya ulaşmadan net bir açıklama yapamıyoruz. Halen yangın devam ediyor, bu da çalışmaların olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Ocağın ilgili bölümlerine girmeden net bir rakam vermemiz mümkün gözükmüyor."