BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL

150 dönüm arazi sular altında

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde sağanak nedeniyle, 150 dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Abone ol

Öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Taşlıçay ilçesindeki Esen Deresi'nin taşması sonucu, Aşağı ve Yukarı Esen köylerinde tarım arazileri zarar gördü, 12 küçükbaş hayvan sele kapılarak telef oldu.

Yatağından taşan Esen Deresi'ne müdahale eden İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri taşkını kontrol altına aldı.

Taşlıçay Kaymakamı Atif Çiçekli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede yağmur sularının çekilmesi için mevcut olan kanalların tıkanmasından dolayı yaşanan sel felaketinin birkaç vatandaşın ev ve meralarında zarara yol açtığını söyledi.

Özel idare ekiplerinin kurtarma çalışmaları başlattığını bildiren Çiçekli, "Bölge afet bölgesi olmasından dolayı bu tür olaylar sıklıkla yaşanmaktadır. Kanalların temizlenmesi çalışmaları devam etmekte olup, her yıl düzenli şekilde çalışma yapılmasına rağmen bu tür olaylar bu bölgede devamlı yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın ve bölgedeki halkın zarar görmemesi için gerekli çalışmalar sürdürülecektir" dedi.

Selde arazileri zarar gören Bahattin Eryılmaz, 50 dönüm ekili arazisinin sular altında kaldığını belirtti.

Eryılmaz, "Arazilerin sadece yüzünü kiralamıştım. Hasat mevsiminde otları biçip satacaktım. Ama şimdi çamur, kum ve taşlarla doldu. Yaklaşık 6 bin lira zarar ettim. Aşağı Esen köyünde ise 10 hayvan sel sularına kapılarak akmış. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Selde 35 dönüm arazisi zarar gören İsa Demir de sel sularının ahırlarına yöneldiğini fark edip hayvanlarını çıkardığını fakat iki koyununun telef olmasına engelleyemediğini ifade etti.