BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şimşek o haberleri yalanladı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevden almalarla ilgili iddialara cevap verdi.

Abone ol
Emniyetin ardından en geniş görevden almaların yaşandığı Maliye Bakanlığı'nda Bakan Şimşek kendini savundu. Kararı yakın ekibiyle haftasonu İstanbul'da aldığı iddia edilen Bakan Şimşek, iddiaların gerçeklikten uzak ve tamamen hayal ürünü olduğunu iddia etti. 
 
Maliye Bakanlığı  "Görevden almak zorundayım" başlığıyla yayımlanan haberlerde yer alan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e atfedilen sözlerin "gerçeklikten uzak, tamamen hayal ürünü olduğu ve kurgusal bir içerik" taşıdığını belirtti.
 
KENDİNİ KURTARDI YORUMU
 
Emniyet'ten sonra en büyük görevden almanın yaşandığı Maliye Bakanlığı'ndaki operasyonla ilgili "Görevden almak zorundayım" yorumu üzerine açıklama yapan Maliye Bakanlığı, Şimşek'e atfedilen sözlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 
 
Açıklamada, "Haberde yer alan ve Sayın Bakanımıza atfedilen sözler gerçeklikten uzak, tamamen hayal ürünü olup, kurgusal bir içerik taşımaktadır. Ayrıca, haberde ima edilenin aksine bakanlığımızdaki görev değişikliklerindeki inisiyatif de idari bir tasarruf olarak gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
 
Bakanlıktaki görevden almalarla ilgili olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bazı üst düzey bürokratlara görevden alma kararını bizzat kendisinin tebliğ ettiğini ve görevden alınan isimlerden bazılarının yakın çevresinin süreci "Bakan çağırıp, görevden almak zorundayım, dedi" şeklinde anlattıklarını öne sürülmüştü.