BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  GÜNCEL

Bakan Kaya hakkında sınır dışı kararı son dakika haberi

HOLLANDA özel RTL kanalı Bakan Kaya'nın, "Persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edildiğini, sınır dışına çıkarıldığını duyurdu. Bakan ise sosyal medya hesabından Almanya'ya götürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

HOLLANDA kamu yayın kuruluşu Nos TV, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını belirtirken, özel RTL kanalı Bakan Kaya'nın, "Persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edildiğini, sınır dışına çıkarıldığını duyurdu.

Reuters ise başkonsolosluğa girişi engellenen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınırdışı edilmek üzere sınıra götürüldüğünü duyurmuştu. İddialar doğru çıktı. Bakan Kaya polis gözetiminde Almanya sınırından ülke dışına çıkarıldı.

BAKAN AÇIKLADI: ALMANYA'YA GÖTÜRÜLÜYORUZ

Öte yandan NTV kanalı Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırarak verdiği bilgilerde, bazı diplomatların ve bakan Kaya'nın bazı korumalarının gözaltına alındığını bildirdi. AA'nın 03.15'de geçtiği son dakika bilgisine göre ise bakan Kaya, polis eskortuyla bölgeden ayrıldı. Bakan Kaya da attığı Twitter mesajında, Nijmegen sınırından Almanya'ya götürüldüğünü belirtti. Bakanın korumaları ise gözaltına alındı.

BAKAN DÜSSELDORF'A GİDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya'nın Kuzey Renvestfalya eyaleti başkenti Düsseldorf'a gidiyor. Bakan Kaya'nın geceyi buradaki İntercontinental Hotelde geçireceği bildirildi.

SINIRDIŞI EDİLİRKEN AÇIKLAMA YAPTI

Aile Bakanı Sayan Kaya, sosyal medya hesabından "Demokratik ve insani değerler ayaklar altına alınarak Nijmegen sınırından Almanya'ya götürülüyorum. Tüm vatandaşlarımız adına bunu kınıyorum. Bu faşist uygulama karşısında Demokrasi adına dünyanın tavır alması gerekiyor! Bir kadın bakana yapılan bu muamele asla kabul edilemez" mesajını paylaştı.

GÖZALTINA ALINAN DİPLOMATLAR VAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama göre ise Rotterdam'da görevli bazı diplomatlar gözaltına alındı.