BIST 10.604
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.489,79
HABER /  GÜNCEL

Bakan düşüren kadın konuştu!

İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile gizli aşk yaşadığı ortaya çıkarak bakanı koltuğundan eden kadın konuştu...

Abone ol

İlişkileri ortaya çıkınca İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in istifa etmesine neden olan sanatçı Aynur Aydan göz yaşları içinde yasak aşkını anlattı.

Yakın siyasi tarihimizin en büyük aşk skandalları arasına dönemin içişleri bakanı Hasan Fehmi Güneş ile sanatçı Aynur Aydan arasında yaşanan ilişki damgasını vurmuştu. Hasan Fehmi Güneş 1979 Ecevit Hükümeti'nin içişleri bakanı ve gözde bir politikacı; Aynur Aydan ise ünlü bir sinema oyuncusu ve şarkıcıydı. Gazeteciler, evli bakanı Aynur Aydan'ın evine girerken fotoğraflayınca büyük bir skandal patlak vermiş; Hasan Fehmi Güneş bakanlıktan istifa etmişti.

Tarihte "Bakan düşüren kadın" olarak anılan Aynur Aydan o günlerde yaşadıklarını ve bugün Türk siyasi hayatını yeniden dalgalandıran iddialarla ilgili HABERTÜRK'ten Tülay Şubatlı'ya çok çarpıcı açıklamalarda bulundu:  

BİZİMKİ TERTEMİZ BİR AŞKTI

"Bizimki tertemiz bir aşktı" diyen Aynur Aydan, içişleri eski bakanı Hasan Fehmi Güneş ile nasıl tanıştıklarını şöyle anlattı: "Birbirimizi tesadüfen gördük. İzmir'de Efes Oteli'ne girerken karşılaştık. Birlikte asansöre yürüdük, tanıştık. Ondan sonra 1 ay hiç görüşmedik. Bakan olduğunu bile bilmiyorum. Ama onu unutmadım. O da beni unutmamış. Bir gün Efes oteli lobisinde milletvekilleri, artistler hep beraber otururken, ortaya bir soru attım: 'Hasan Bey bakanmış, peki nasıl biri?' Herkes hep bir ağızdan Hasan Bey'in çok karakterli, efendi bir insan olduğunu söyledi. O sözlerden de etkilendim ama onu hiç aramadım. İsterse o beni arar diye düşündüm. O günkü konuşmalarda yer alan bir iş adamı Ankara'ya gittiğinde Hasan Bey'le görüşmesi esnasında "Aynur Aydan'ın selamını getirdim" demiş. Bu selam üzerine beni aradı. Öyle başladı her şey."

YASAKLAR TATLI OLUYOR

Güneş ile sık sık telefonda görüştüklerini, fırsat buldukça da hem İstanbul hem de Ankara'da buluştuklarını söyleyen Aynur Aydan biraz da gençliğin verdiği uçarılıkla, aşk yaşadığı adamın evli olduğunu aklından bile geçirmemiş, heyecan hep daha ağır basmış. Aynur Aydan o günlerdeki duygularını şöyle anlatıyor: "Aşık olunca gözünüz kör oluyor. Evli olmasını düşünmüyor insan. Bütün vücudunuz parmaklarınızın ucuna kadar onunla doluyorsunuz. Başka bir kan geliyor size. O kan yüreğinizi sardığı gibi bütün vücudunuzu sarıyor. Başka bir şey düşünemiyorsunuz. Bana kırmızı güller getirirdi. Ya benim evimde ya da Ankara'da buluşurduk. Hasan Bey, "Belgrad ormanlarına gidelim, yaşayalım" diyordu. Ama ben gören olur diye istemedim. İnsan istemez mi sakin bir yerde yemek yesin, el ele tutuşsun istiyor. Belki onunla açık açık dolaşsam bu kadar tadı olmazdı. Yasaklar tatlı oluyor galiba. Heyecanlı..."

HASAN BEY 30 YILDIR HİÇ ARAMADI

Yasaklar tatlıydı ama gizli kapaklı yaşanan ilişki daha fazla gizli kalamamış, CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Aydan'ın Beşiktaş'taki evine girerken Hafta Sonu Gazetesi tarafından görüntülenince ülke gündemini sarsan skandal ortaya çıkmıştı. Adalet Partili olan Aynur Aydan gazetecilere yaşadıkları aşkı anlatınca "CHP'li bakana komplo mu kuruldu?" tartışmaları başlamış; Hasan Fehmi Güneş de "Türk halkından özür diliyorum" diyerek istifa etmişti. Aydan, o günden sonra Hasan Fehmi Güneş'in kendisini bir daha hiç aramadığını söyledi. Peki Aydan, CHP'li Güneş'i tuzağa mı düşürmüştü? Aydan bu soruyu "Basın çok kötü bir şey yaptı. Kamuoyunu yanlış yönlendirdi. Sanki bu ilişkiyi basına ben haber vermişim gibi bir hava estirdiler. Oysa bizi Hilton Oteli'ne girerken gazeteciler görmüştü. Ondan sonra da peşimizi bırakmadılar. Ben de ilişkimizi saklamadım. Bunda kötü bir şey yok ki. Eğer Hasan Bey beni arayıp da 'Sakın bir şey anlatma ya da şöyle konuş deseydi ben de anlatmazdım" diye yanıtladı.

KONUŞURSAN KAFANI KOPARTIRIZ

Yasak aşkın ortaya çıkmasıyla birlikte telefonları dinlenen, hatta ölüm tehditleri dahi alan Aynur Aydan ayrılık sürecinde yaşadıklarını da anlattı: "MİT'ten geldiler. Sorgu suale çektiler. 'Sizde kaset varmış' dediler. 'Yok öyle bir şey' dedim. Telefonlarım dinlendi ama hiç korkmadım. Mafyadan ordan burdan aradılar. 'Konuşmayacaksın. Konuşursan kafanı koparırız' dediler. Hiç takmadım. Kendimi ispat etmek için sağ sol çatışmasının olduğu bir zamanda turneye çıktım. 'Seni korumaya alalım' diyorlardı. "Korumayın beni. Ne suç işledim ki!' diyordum. 10 yıl boyunca sinema sektörü bana iş vermedi. Bir ara Tarabya Spor Kulübü'nün yöneticiliğini yaptım. Farklı işlere yöneldim. Son yıllarda televizyon dizilerinde oynuyorum. Ama hala ilişkimiz bittiği için büyük bir ızdırap içindeydim. Hasan Bey'i unutamadım. Daha yeni yeni kendime geliyorum. Bir kaç yıl önce eşi öldü, belki arar dedim, yine aramadı. Aptallık etmişim. Yaşadıklarıma pişman değilim ama yine de o kadar üzülüp ağladığıma değdi mi diyorum bazen...."

Asıl mağdur olan Deniz Bey'in eşi Olcay Baykal

OKUMAK İÇİN BİR DİĞER SAYFAYA GEÇİN

[PAGE]



ASIL MAĞDUR OLCAY BAYKAL

CHP lideri Baykal ile ilgili ortaya çıkan skandal için ise Aynur Aydan "Türkiye'de eşini aldatmayan erkek neredeyse yok gibi'' dedi ve ekledi: ''İnsanların özel hayatına bu kadar karışılmamalı. Mühim olan bir siyasetçinin yaptığı işlerdir ama yine de başbakanlığa oynayan bir lider dikkatli olmalıydı. Eğer birisini seviyorsa da söyleyip boşanmalı. Ama gönül eğlendiriyorsa bu da onların bileceği iş artık. Ama burada asıl mağdur Baykal'ın eşi Olcay Hanım. Çok feci bir şey onun yaşadığı. Ben çok gururlu bir kadınım. Eşimin aldattığını öğrensem hemen ayrılırdım. Olcay Hanım ya Deniz Beyle bir seyahate çıksın ya da onu boşasın. Nesrin Baytok da istifa etmeli."

ERKEKLER EVDEKİ DIRDIRDAN KAÇIYORLAR

Aynur Aydan, kadınlara da tavsiyelerini sıraladı: ''Evli adamlarla ilişki kurmamaya çalışsınlar desem de bu imkansız. Çünkü bazı maddi çıkarlar da rol oynuyor. Adam imkanlıysa, zenginse, mevkisi varsa kadınları etkiliyor. Evli adamların eşlerine ise şunu söylemek isterim: Adam çapkınlık yapıyorsa kendilerine bakmıyorlardır. Hayatları çocukları ve ev olmuştur. Adam daha kapıdan girer girmez kafalarını dolduruyorlar, sıkıntı veriyorlar. Sıkıntı olsa bile belli etmesinler. Zamanını beklesinler. Kocalarına güzel görünsünler. Aynaya baksınlar, şişman mıyım zayıf mıyım diye. Saçlarının boyasını yaptırsınlar. Bunları yaptırmazlarsa erkeğin gözü dışarıya kayıyor. Dışarıda da mutluluk buluyor. Çünkü evde dırdır olunca öbür taraf daha şirin görünüyor.''