BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Akdağ'ın önerisi tartışılıyor!

YÖK Başkanı Özcan, üniversite hastanelerinin yönetiminden şikayet etti

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili olarak, ''Üniversite hastanelerimizin idaresinde bir sorun var. Bence de profesyonel idareciler tarafından ele alınmaları yerinde olacaktır'' dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) mezuniyet törenine katılmak için Bolu'ya gelen Özcan, Vali İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Özcan, ziyaret sırasında basın mensuplarının üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğü söyledi. Akdağ, ''Üniversite hastaneleri ve kendi hastaneleri olmak üzere profesyonel idareciler tarafından yönetilecek. Üniversite hastanelerimizin idaresinde bir sorun var. Bence de profesyonel idareciler tarafında ele alınmaları yerinde olacaktır'' diye konuştu.

Avrupa'daki işleyişten örnek veren Özcan, ''Avrupa'da tıpla ilgili, sağlıkla ilgili meseleler başka kimseler tarafından, hastane idaresi ise başka profesyoneller tarafından yapılıyor ve sorun çıkmadan gidiyor. İnşallah bu sistem bizde de güzel bir şekilde çalışır'' dedi.

Özcan, daha sonra mezuniyet törenine katılmak üzere yetkililerle birlikte Bolu Atatürk Stadı'na geçti.