BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı 'Kesintinin sebebi KEDİ!'

Yerel seçim sonuçlarının sayım ve tasnifi sırasında, Eskişehir, Adana, Hatay ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan elektrik kesintileri, hile iddialarına Enerji bakanı 'kedidir' yorumu yaptı

Abone ol

Yerel seçim sonuçlarının sayım ve tasnifi sırasında, Eskişehir, Adana, Hatay ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan elektrik kesintileri, hile iddialarını, şaibe tartışmalarını ve yeniden sayım yapılması başvurularını gündeme getirmişti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçim sonuçlarının sayım ve tasnifi sırasında yaşanan elektrik kesintilerini değerlendirdi. Kesintilerin kasıtlı olmadığını söyleyen Bakan, İstanbul'daki bir kesinti nedeninin ise trafoya giren bir kedi olduğunu açıkladı. 

İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından çarpıcı bir bölüm:

DÜN AĞAÇLARIN ARKASINA SIĞINMIŞLARDI BUGÜN ELEKTRİK DİREĞİNİN

"Dün Ağaçlığın yeşilliğin ardına sığınan bir kısım insanlar bugün de elektriğin, direklerin arkasına sığınıyorlar. Toroslar bölgesinde yıkılan direklerimiz var. Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep hizmet alanı olan bölgede Antep hariç her yeri muhalefet partileri kazandı. 

SORUŞTURMA AÇTIRMIYORUM, AÇTIRMAYACAĞIM

Eskişehir'de seçmenimiz muhalefete oy kullandı. Sonuçları öpüp başımızın üstüne koyuyoruz. Ama enteresandır bu bakış açısı ile bakmamıştık. İtiraz edilen bölgelerde muhalefet partileri kazandı. 8000 bin tekniker arkadaşımız çalıştı, 48 saatte 46 saat çalıştılar. Ben soruşturma talimatı vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. Önümüzedeki ay benzer bir fırtına olsa yine aynı sonçlarla karşılaşırız. 

BU SADECE DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ ÖĞRENCİ PSİKOLOJİSİ

Seçimde başarılı olamayanların elektrik direğinin arkasına saklanmasını, dersini çalışmamış öğrencilerin durumuna benzetiyorum. Erzurumda kar yağdı, Hınıs kaymakamına telefon açtık, sokağın karşısındaki evleri göremiyorum, görüş mesafesi bu kadar düştü dedi. Buna bahar muamelesi yapamayız. 

İSTANBUL'DAKİ KESİNTİNİN SEBEBİ: KEDİ!

Seçim sonuçlarına gölge düşürmeyi çalışanları tebessümle karşılıyoruz. Oy tasnifi ve sayımı ile ilgili sorun yaşanmamıştır. İl merkezlerinde kısa süreli, 17 dakikalık kesintiler yaşanmıştır.

Espiri gibi saymayın ama bir kesintinin nedeni trafo merkezine giren bir kedi. Kedi girdi trafo çalışmaz hale geldi. Bu geçen ay da olmuştu, biz bunun önlemini alıyoruz. Kafes yaptırıyoruz. İstanbul'da kriz masası 48 saat nöbet tuttu. Bunu, yaşananı seçime bağlamak yanlış. Kasıtlı elektrik kesildi demek yanlış. 1 milyon 100 bin kilometre karelik, atmosfere açık bir iş yerinde çalışıyoruz. Avrupa'nın ikinci büyük şebekesi. Zaman zaman eksikler olabilir. İşletmecilikte bunlar söz konusudur. Ama bunun kasıtlı olduğunu söylemek yanlıştır.